Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vásárol a legtöbb anya...

Miért vásárol a legtöbb anya turiban/vaterán/stb használt ruhákat?

Figyelt kérdés

Félre értés ne essék, énis vásrolok turiban időnként, de pl az "elmenős" csinos ruhára nem sajnálom a pénzt. Pl itt a kinaiban nálunk 1200-1500 ért nagyon szép dolgokat lehet venni. Itthonra játszótérre olyan csuszós mászósnak játszósnak veszek turisat, de utcára azért nem vinném abba.

pl most is vettem neki egy hosszu ujjú csőrikés pólót 1200 ft ért. A barátnőm aki csak turiban vásárol azt mondja milyen fölösleges mert annyi pénzért a turiban veszek 3-4 et is. Nem akartam megsérteni, igy nem mondtam semmit de nekem jobban megéri venni egy szép újat ami sokáig bírja mint kopottat de többet. ő annak a híve hogy inkább minél tőbb ruhája legyen a gyerekének, én meg inkább nem veszek kilószámra de az legyen uj és kifogástalan állapotú. persze játszós ruhát énse vennék ujat...

Ja és megjegyzem a barátnőm magának megveszi az uj ruhát a gyereknek meg nem. Most ez is milyen már?

2012. aug. 16. 10:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén?

A kínaiban kétszer vettem ruhát eddig a babámnak! Elvileg "pamut", de már amikor adtam rá a gyerekre, akkor felállt a haja,annyira nylon volt!

Azt meg inkább nem adom rá!

Én vegyesen vásárolok. Boltban is, turiban is. Vaterán nem, mert nekem kell,hogy megfogjam, megnézzem, mielőtt megveszem!

Ráadásul nekem pl. egy komplett méretet átugrott a babám, és kicsit rosszul esett, amikor a Brendon-os 4 ezres rugit, mindössze egyszer tudtam ráadni.

Igaz, nem olcsó a turi,ahol szoktam néha venni, de kifogástalan állapotban vannak, és nem tragédia, ha mondjuk a 700 forintos rugit csak egyszer tudom ráadni!

2012. aug. 16. 10:50
 2/19 anonim ***** válasza:
71%
Én speciel sose vásároltam turiban. Játszósnak használom a kínaisat, bár csinosat is tudok ott venni vagy olcsóbb ruhaüzletben a tescosat (f&f) is szeretem, de öröklünk is sokat. Nem fellengzésből, csak egyszerűen nem is tudom miért nem járok oda.
2012. aug. 16. 10:54
 3/19 anonim ***** válasza:
92%
En turi parti vagyok, pedig megengedhetnem magamnak a draga, markas cuccokat. Elvböl nem veszek draga ruhat, mert ugyis tönkre mennek, plane a gyerek ruha + hamar kinövi stb. Lehet, h meg nem lattal "modern" turit, egyaltalan nem elnyütt cuccok vannak, hanem nagy reszen meg a cimke is ott van, es a legtöbbjük max 2szer lett hordva. Ertem h "mas levetett ruhaja" piszkosabbnak tünik, de hidd el, h a butikban is probaljak fel annyian, mint amennyit egy turis ruhat hordott az elözö gazdaja. Persze vannak elnyütt cuccok, eppen ezert kell egy fel napot raszanni a turira, h megtalald a megfelelöt, bar megertem, ha valakinek ehhez nincs türelme, en kifejezetten elvezem. Igazi kincsekre lehet bukkanni. Van olyan szülö aki pl rengeteg ruhat kap a gyerekenek ajandekba, de nem tetszik neki es beadja turiba, azok vadiujak, sose volt mason, es tenyleg fele annyiba kerülnek mint a boltban.
2012. aug. 16. 10:55
 4/19 A kérdező kommentje:

Ennek nagyon jó anyaga van, pamut Disney "márka". 700 forintért vannak az ócskábbak annak tényleg rossz az anyaga.

De mint mondtam én csak elmenős ruháiból veszek újat, abból meg nem kell rengeteg mert nem csuszik mászik benne. :)

2012. aug. 16. 10:56
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Menj be egyszer egy turiba,de ne olyanba ahol 100 Ft-os rucik vannak, hanem olyanba amibe 690Ft-os darabok vannak. Itt Pécsen ez egy magasabb ár. Na ott aztán gyönyörű, márkás, jó minőségű ruhák vannak. 100x jobb mint az 1500 forintos könnyen nyúló, varrásnál szétjövő, nem pamut ruha.

Ezért.

2012. aug. 16. 10:57
 6/19 A kérdező kommentje:
Hát sajnos nagyon nemtudok bejárni a városba a jobb turikba, itt van 1 baba turi ott szoktam vásárolgatni de nem egy nagy szám sajnos :( de ha lesz végre időm benézek pár helyre.
2012. aug. 16. 11:00
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van egy nagyon ócska turi szerintem te is olyanba jártál és azért mondod ezt. Utána találtam egy nagyon jó turit Anyunak 800Ft-ért vettem vízlepergetős téli kabátot és semmi baja mintha új lenne. Szerintem is néz be más turiba.
2012. aug. 16. 11:05
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
A lányomnak sok ruhája (nem rengeteg, csak sok) van, van közte új, van turis és van örökölt! A netről, nem szoktam rendelni, mert én szeretem megfogni a ruhát, ha kell felpróbálni, és ha van hibája akkor azt is megnézni, bár én a turiban is a szinte vadi újakat veszem meg, ami elnyűtt az nem, otthoninak ott az örökölt cuccok! Olyan jó ruhákat vettem neki, mindenki kérdezi honnan van, mert olyan jól néz ki, olyan aranyos stb. Simán rá tudom adni vendégségbe, utcára stb.! Magamnak is szoktam onnan venni ruhát, de a férjem is vett már ott, pedig ő nem híve a turinak! Mi új ruhát is veszünk neki, de csak ami jó anyagú. A DISNEY-t is nagyon szeretem, bár azt én nem a KÍNAI-ban veszem, hanem a KARÁT-ban! No meg a TESCO-s ruhákat is szeretem.
2012. aug. 16. 11:11
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Vállfás turiba menj, ott vannak a jó ruhák! Igaz nem olcsóak, de nem is drága és jó dolgokat lehet kifogni!
2012. aug. 16. 11:12
 10/19 anonim ***** válasza:

Turitól is függ, régen más városban laktunk tényleg gyönyörű minőségi darabokat lehetett venni, darabárasan, és nem jött szembe tutira az utcán.

Most ahol lakunk egy nagy car a turi kínálat ami van bolyhos, ronda marha drága.

Teszen vaterán (most már a facebookon is) van jópár olyan ismerős akiktől rendszeresen vásárolok, mert tudom hogy valóban szép minőségi használt ruhát árusítanak, vagy saját dolgaikat. Van egy két webáruház is ami használt ruhás de új nextekkel is foglalkozik pl. ott se csalódtam még soha semmiben!

H&M ben és tescóban szoktam új ruhákat venni de azzal is meg lehet ám járni nem biztos hogy jobban járok vele...most az utóbbi időben pont ezekkel a disneys felsőkkel jártam meg amit írsz, nem sajnáltam rá a pénzt, vettem a fiamnak is pólót, a lányomnak is (1200/db) és a fiaméról levált a minta illetve kopik!! Nagyon ronda mondanom se kell már itthonra se adom rá szívesen...:(

Melegítővel is jártam így ( a turis melegítők azért már olyan 104 es méret és afelett nagyon leharcoltak viszont akármennyire nem vagyok macinaci párti vannak szituációk amikor az a legkényelmesebb) megvettem a cherokee vagyí f&f-et a gyereknek és kb.2szer ha kimostam és olyan bolyhos lett mint a fene.

Sajnáltam a több ezer ft-ot amennyibe került:(

Ellenben pl. egy használtan vett Next felső vagy melegítő naci a lányomnak még sok hordás után is teljesen az utcára felvehető kategória.

Egyébként meg hogy miért nem veszek újat hát mert 3 gyerekem van nem mindegy hogy 5 ezer ft-ból veszek egy farmert meg egy felsőt a tescóban vagy ugyanannyiért 2-3 darabbal többet megveszek használtan.

2012. aug. 16. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!