Miért vásárol a legtöbb anya turiban/vaterán/stb
használt ruhákat?
Figyelt kérdés
Félre értés ne essék, énis vásrolok turiban időnként, de pl az "elmenős" csinos ruhára nem sajnálom a pénzt. Pl itt a kinaiban nálunk 1200-1500 ért nagyon szép dolgokat lehet venni. Itthonra játszótérre olyan csuszós mászósnak játszósnak veszek turisat, de utcára azért nem vinném abba.
pl most is vettem neki egy hosszu ujjú csőrikés pólót 1200 ft ért. A barátnőm aki csak turiban vásárol azt mondja milyen fölösleges mert annyi pénzért a turiban veszek 3-4 et is. Nem akartam megsérteni, igy nem mondtam semmit de nekem jobban megéri venni egy szép újat ami sokáig bírja mint kopottat de többet. ő annak a híve hogy inkább minél tőbb ruhája legyen a gyerekének, én meg inkább nem veszek kilószámra de az legyen uj és kifogástalan állapotú. persze játszós ruhát énse vennék ujat...
Ja és megjegyzem a barátnőm magának megveszi az uj ruhát a gyereknek meg nem. Most ez is milyen már?
bizományiban szoktam venni használt ruhát, játszóra, mamához kiváló. A drága ruhát olcsón megkapom ott, csinosabb gyerek, mint a boltiban. Amikor egyszer elesik és már szakad is ki a ruha, a kabát!!! akkor tök ideges vagyok. Azóta elég sok használt ruhája van, mióta rájöttem, hogy nem tud vigyázni a cuccaira. 1-2 szépet kap újonnan, amúgy meg csak olcsót.
2012. aug. 16. 11:46
12/19 anonim válasza:
En ebay-röl vasarolok, de veszek ujat is, ami akcios. Nagyon jo allapotu, markas ruhakat veszek ebayen olcsobban, mint amit te veszel a kinaiban.
2012. aug. 16. 11:48
13/19 anonim válasza:
Nálunk a bababoltban, egy outletben vagy a kínaiban olyan ruhákat lehet kapni fillérekért, hogy megszólalnak, jó az anyaguk. Mivel olcsók, nem sajnálom őket.
Most kedden voltam turiban, akkor a lányra vettem sos ruhát, mert leesett róla a nadrág járás közben, és egy új(az eredeti biléta is rajta volt) ruhácskát kapott 300ftért. Azt mondom megérte, de nekem nincs türelmem, a jó darabokért tényleg feltúrni az egész üzletet, és lehet nincs is méret. Pláne a gyerekekkel, így is egy rémálom, amikor a rendezett boltban kell összeszednem 7-7váltás ruhát mondjuk nyárra, úgy, hogy az eladó is segít, na ezt turiban....:S
2012. aug. 16. 11:54
14/19 anonim válasza:
Na a kínait pont sosem adnám rá a gyerekre. Épp a múltkor olvastam egy cikket, hogy bevizsgáltak 10 db kínaiban vásárolt 100%-ban pamutnak jelölt gyerekruhát, és abból 8 tökéletesen műszál volt! Állítólag tapintásra nem mondod meg róla, annyira jól tudják már manapság utánozni a pamutot. Arról már nem beszélve, hogy milyen egészségre káros festéket stb. tartalmazhat. Akkor már sokkal inkább a használt de minőségi ruha. Egyébként pedig az, hogy az ember magának megveszi az újat azért van mert te lehet, hogy 10 évig is hordassz egy ruhát, míg a gyerek sok esetben 2 hónap múlva kinövi. De ettől független veszek neki újat is és magamnak is szoktam turiból is venni.
2012. aug. 16. 14:51
15/19 Brigitta04 válasza:
Szia.
Elolvastam az eddigi válaszokat eddig senki nem irta ki hol lakik.Én Szekszárdi vagyok vannak jók és kevésbé jó turik is.Ki lehet fogni nagyon jó kis ruhákat.Ellenben kinaiba vagy más boltban is lehet hát szépen fogalmazva silány minöségü dolgokat kapni.Természetesen szoktam-szoktunk új ruhákat is venni a fiamnak de azt is ugy szoktam,hogy figyelem az akciókat.Pár dolog van amihez ragaszkodom,hogy kimondottan új legyen ez az alsónemü és a zokni.Saját magamnak is szoktam turiban vásárolni és nagy ritkán új dolgot is.És őszinte leszek mig a gyermekem meg nem született én nem is igazán jártam turiba.Most pedig néha elkap a"vadász"ösztön és megyek válogatni:)
2012. aug. 16. 15:06
16/19 anonim válasza:
Igen,addig én sem jàrtam turiba amíg nem volt meg a lànyom. Alsònemű,zokni,harisnya abbòl én is ùjat veszek. Èrdemes bemenni,mert jòkat lehet kifogni.
2012. aug. 16. 16:05
17/19 anonim válasza:
Én pont Kínaiban nem vásárolnék. Nálunk (Debrecenben) gyönyörű ruhák vannak a turiban. H&M, F&F, Georges, Next, Londsdale márkájúak fillérekért. Kilóra kb. 300-600 ft-ért szoktam darabját venni. Ha bemész a H&M-be ott ugyanaz 4-5000 ft. Szerintem a babának nem baj, ha nem a legújabb kollekció van rajta:).
2012. aug. 16. 16:21
18/19 anonim válasza:
Én személy szerint csóró vagyok ezért járok turkálóba.Amúgy ott is szépeket lehet kapni de ha több pénzem lenne szívem szerint újat vennék.Ezt egy kicsit sznob kérdésnek gondolom.
2012. aug. 16. 19:58
19/19 anonim válasza:
Azt írod, legyen kifogástalan állapotú? Nos, ez a kínai ruhákról a legkevésbé sem mondható el: csupa műszál, ócska anyagból készül csapnivaló minőségben, kinyúlik, kifakul, stb. A turis ruhák pedig nem kopottak, gyerekruhában is nagyon sok új, címkés ruhát láttam. Ezek nemcsak divatosak, márkásak, de a minőségük is valóban kifogástalan. Másrészt pedig a gyerekek gyorsan nőnek, szinte folyamatosan új ruhákra van szükségük, megértem, ha a legtöbb anya nem akar/nem tud kiadni annyi pénzt új ruhákra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!