Nagyon nem szép dolog ha ilyen esetben nem megyek el az
esküvőre?
Figyelt kérdés
Egy ismerősnőm holnap megy férjhez és egy héttel ezelőtt meghívott az esküvőjére,vacsorára nemvagyok hivatalos csak a szertartásokra.Nem mondtam sem igent, sem nemet csak megköszöntem ameghívást.Nem vagyunk olyan közeliek,írni hívni sem szoktuk egymást.Még kora ifjúságunk idején jártunk jó ideig egy közösségbe ahol közös érdeklődési kör kötött bennünket össze.Ezt követően akkor beszélgettünk amikor összefutottunk.Meghívta egy másik ismerősnőmet is akivel megbeszéltük,hogy közösen megyünk az esküvőre és ő nézne ajándékot.Először egy csokorról volt szó utána mndta nézne még mellé ajándék tárgyat is.Most úgy alakult a helyzet,hogy nekem nem sok pénzem van és az utat is kellene fizetni a szomszédos városba meg az ajándékot is és erre most nem szivesen áldozok,mert nem marad pénzem a félretett pénzemhez meg emiatt nem nyúlnék hozzá,abból se túl sok van jobb ha megmarad más dolgokra.Sajnos most szűkölködő időszakot élek...Az ismerősnőmnek akivel a közös ajándékot beszéltük meg megírtam,hogy váratlanul közbejött valami és nem tudok részt venni az esküvőn.Neki van jó keresete nem tudom ezt megértené-e meg nem éreztem úgy,hogy megkell mondanom a valódi okot.Sok ember ilyenkor szeret befelelni a másiknak vagy ha legközelebb találkozunk majd cinikusan megkérdezi,hogy helyrejöttek-e az anyagi dolgaim.
Nahát ezt a hülye falusi mentalitást soha nem tudom megérteni. Ha nincs pénzem, akkor nem megyek, ennyire egyszerű! Ki a f... érdekel, hogy ki mit gondol. Mindenkivel előfordulhat, hogy rosszul áll anyagilag. Ha számomra nagyon fontos ember esküvője lenne, akkor megpróbálnék kölcsönkérni, de így, tojnék magasról az egészre. Amúgy is nevetségesnek tartom, amikor a vacsorára nem hívnak meg, magyarán egy tál ételt sajnálnak tőled, de azért vigyél ajándékot. Hát a lóf...
2019. jan. 4. 11:11
2/5 anonim válasza:
Bár az egyes stílusával nem értek egyet, de a mondandója lényegével nagyon is. Te magad mondtad, hogy nem közeli ismerős, még a vacsorára sem hívott meg, akkor ne menj.
2019. jan. 4. 11:37
3/5 A kérdező kommentje:
Egyet értek én is az 1-sel,csak kicsit durván fogalmazott.Ha közelebbi valkiről lenne szó akkor vennék el a félretett pénzemből,de így hogy együtt töltsünk 1-2 órát közben pogácsázzunk meg sütizzünk nem éri meg.A menyasszonnyal meg valószinű két szótól többet nem tudnék váltani.A pénz amit költenék jól jön más dolgokra.Amúgy szívesen elmennék ha nem ez lenne a helyzet.A vacsora szűk körú lesz legközelebbi családtagoknak,az esküvőre hívtak meg több embert.Még ha nem is olyan nagy valamivel de oda se illik csak úgy beállítani üres kézzel.
2019. jan. 4. 12:01
4/5 anonim válasza:
Nálunk a szokás, hogy csak az ad nászajándékot, aki a vacsorára/lakodalomra is hivatalos. Aki csak az esküvőre, az nem ad ajándékot, max a ceremónia után gratulál az ifjú párnak, és utána úgyis megy másfelé.
Szóval eleve meg sem fordult volna a fejemben, hogy ismerőssel belemenjek a közös ajándékba.
Mondjuk ha csak esküvőre hívnak, akkor azért nem is utazgatnék, hanem illedelmesen köölném, hogy gratulálok, de sajnálom, nem tudok ott lenni.
2019. jan. 4. 12:49
5/5 anonim válasza:
"együtt töltsünk 1-2 órát közben pogácsázzunk meg sütizzünk"
mondjuk az is tény, hogy mifelénk az ESKÜVŐRE meghívás valóban csak a ceremóniát jelenti. Vagyis a hivatalhoz érkezik a meghívott majd annak (esetleg utána a templom) kapujában gratuláció, puszi, puszi, csoportkép maximum és viszlát, ennyi volt.
Ha van a lányos háznál kikérés, oda is csak azok mennek, akik a lakodalomba is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!