Mit gondolsz a babonás emberekről? Mennyire normálisak? Mennyire tanultak?
Most új év első napján különböző médiumok látják el őket tanácsokkal, mit szabad, mit nem szabad.
Gondolom gyerekkorra nyúlik vissza, és süllyed le, marad ott. Kitéphetetlen gyökérzetű. Felnőtet már nehéz babonizálni.
#1-gyel teljesen egyetértek. Kicsit hasonlít a valláshoz.
Összességében az is egy tudományos alapot nélkülöző, mégis emberek milliárdjait összekötő dolog. És nagyon sok a tanult és vallásos ember.
Véleményem a babonákról, hogy baromság, én nem hiszek bennük, azonban nem nézem le aki igen. Ez egy szokás, ha valaki családja, szülei azok, akkor nagy a valószínűsége, hogy már csak megszokásból is folytatni fogja.
Viszont ahogyan nem nézek le senkit azért, mert vallásos, amíg le nem néz engem azért, mert én ateista, a babonákért sem fogok senkit, amíg meg nem próbálja rámerőltetni.
Példálul az újév első napján nem viheted ki a szemetet a házból. Erről olvastam, de ő még rákontrázott azzal, hogy semmit sem adhat ki a házból, még egy zsebkendőt sem adhat, sem öngyújtót, mert hite szerint elviszem a szerencséjét.
Nem tudom megérteni az ilyen butaságot.
Amikor azt írtam neki erre:Nem az ember van a szombatért, hanem a szombat az emberért.
És ezt Jézus mondta a nagyon nagy zsidó bölcseknek. Az volt a válasza, hogy les.zarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!