Mit tegyek a szorongás és a lámpaláz ellen?
Amikor ki kell állnom több ember elé beszélni, sokszor annyira izgulok, hogy remegni kezdek, főleg a fejem, ami eléggé észrevehető (ugyanis mondták..). Valamint izzadok, mint egy ló és a hangom is mindig elcsuklik. Arról nem beszélve, hogy kb. azt is elfelejtem, amit tudok, alig bírok néhány értelmes gondolatot összeszedni. Eddig akárhány vizsgán szóbeliztem (érettségin, nyelvvizsgán, szakmai vizsgán), mindig elcsesztem a szóbeli feleleteimet emiatt, pedig tudom, ha nem görcsölnék rá ennyire, sokkal jobban sikerültek volna..
Szerintetek ha feliratnék valami nyugtatót, az segítene legalább a szóbeli vizsgáknál? 20/L
Igen, segíthet a nyugtató, bár szerintem célszerű lenne először megoldani a problémát, nem kezelni.
Kellene keresned egy tét nélküli platformot, ahol gyakorolhatod az emberek előtti beszélést/szereplést és idővel megszoknád, megtanulnád kezelni a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!