Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szereplések előtti szorongásom...

Szereplések előtti szorongásom alkohol se oldja már igazán, miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

az a problémám, hogy gyerekkorom óta szociális fóbiám van, és minden nyilvános szereplés előtt lámpalázam van és már előre szorongok. Lehet megiszom 1 üveg bort egy youtube live előtt is, de akkor se tudom önmagam adni és feloldódni a kb. 50 néző előtt...

Mit tudtok tanácsolni, hogyan lehetne ezt a problémát orvosolni? Úgy hallottam ha fokhagymát megeszel nyersen, elvileg pluszban vérnyomáscsökkentő és nyugtató hatása is van. Szerintetek jó ötlet lehet live előtt 1-2 gerezddel elropogtatni?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

2018. júl. 20. 18:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják, a legnagyobb színészek is izgulnak szereplés előtt. Természetes emberi tulajdonság. Próbáld elfogadni, és felismerni, hogy ne vagy ezzel egyedül.

Fokhagymát ehetsz, mert finom, és egészséges, de a szereplést aligha befolyásolja.

2018. júl. 20. 18:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
és a fokhagyma jó vámpírok ellen is!
2018. júl. 20. 19:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló ez nagy volt! :D :D :D

Elsőnek pedig köszönöm, amit írt. Akkor megpróbálom elfogadni ezt!

2018. júl. 20. 20:19
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Bach-virágterápiás cseppek közül javaslom a 39.számút az Elsősegély cseppet. Nagyon jó szorongásra. Ihatsz citromfű teát is alkohol helyett, de ettől nem leszel függő. Álljál tükör elé és ott gyakorolj a LIVE előtt!
2018. júl. 20. 20:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a gyakorlás nem is rossz ötlet! Az a baj, hogy beszédhibás vagyok, raccsolok eléggé. R betűt szinte nem tudom teljesen kimondani, és live-ok alatt több alázást is kaptam emiatt, pedig értelmes témákkal szoktam mindig készülni. Sokan mondták előbb menjek logopédushoz inkább, és addig ne live-ozzak, hasonló jellegű beszólások, és azóta gátlásosabb lettem sajnos!
2018. júl. 20. 21:04
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
igazából az alkohol a legrosszabb megoldás erre, könnyen függőséghez vezethet. Természetes dolog, hogy a tested alkalmazkodik, nő a tűrőképesség és egyre több mennyiség kell, hogy elérd ugyanazt a hatást. Igazából ha csak egy kamerával kell szembeállnod és nem látod a közönséget, nagyon könnyű dolgod van, csak úgy kell felfognod az egészet, hogy nem néz senki, csak a kamera van és te. Régen sokat léptem fel nagyobb közönségek előtt, onnan ismerek egy jó trükköt, bár nem tudom, hogy kamerával, live-ozás közben működhet-e, de talán valahogy át tudod vinni, mindenesetre azt tudom, hogy élő közönséggel működik. Nem tudom van-e ennek neve, mi úgy hívtuk, hogy az "érkezz korábban" trükk, ami annyi, hogy korábban érkezz a helyszín fellépésére, mint a nézők, vagy legalábbis jóval korábban az előadás kezdete előtt, nézz körül, sétálgass, vegyülj el az emberek között, egyél, igyál, így hozzászoksz a környezethez, megszokod a helyszínt és kialakul egy komfortérzet. Szerintem megoldható kamerával is, leülsz a kamera elé a live előtt x idővel (pl fél órával), üldögélsz kicsit, megiszol egy kávét, zenét hallgatsz, netezel a telefonodon, üzenetezel ismerősökkel, szóval ilyen hétköznapi dolgokat csinálj, amiket úgy átlagban szoktál, amikor otthon vagy, aztán amikor már kényelmes a szitu, elindítod az adást. Egyébként ha túl nagy falat, nem muszáj ezt a live dolgot erőltetni, inkább csinálj tartalmas, jó minőségű videókat, amiket felveszel, megszerkesztesz és később töltesz fel, mint olyan live-okat, amikben szorongasz és nem tudsz érdekes, szórakoztató tartalommal megtölteni emiatt.
2018. júl. 21. 00:53
 7/13 anonim ***** válasza:
orbáncfű-citromfűtea kombó, mogyoró magnézium talán segíthetnek
2018. júl. 21. 01:09
 8/13 anonim válasza:
NoFap?
2018. júl. 21. 07:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol a legrosszabb. Persze mikor megiszod, és a hatása alatt vagy, akkor oldja a gátlásokat. De másnaptól kezdve meg egekbe löki a szorongásszintedet. Teljesen az ellenkező hatást váltja ki. A rendszerességről-alkoholizmusról már nem is beszélve. Én minden ilyen függőséges dolgot elhagytam, vagy nem is próbáltam. Se cigi, se kávé-energiaital, se alkohol, se semmi. Tényleg csak alkalmanként, buli kedvéért.

A gyógyszereket még nem próbáltam, mert nagyon rosszak a tapasztalatok, amiket olvasok... zombi kábult fáradt lesz tőle az ember. Antidepresszánsok és különféle szorongáscsökkentőkről írják ezeket. Pedig jó lenne olyan, ami feldob

Szóval én is inkább az enyhébb bebágyító dolgokat ajánlanám. Teák pl, macskagyökér(valeriana). Sokat nem.segít, de az a tapasztalatom, hogy jobb vele 🙂

És a legfőbb az, hogy tényleg mindig legyen előtted egy társas kihívás, mindig törekedj arra, hogy egyre jobban mozdulj ki a komfortzónádból!

Nekem ez utóbbi segített legjobban a szociális fóbiámban. Megtanultam hogyan kell kommunikálni (nekem kiejtésbeli dolgok rendben voltak, minden más.viazont nem), és elkezdtem próbálkozni, csinálni. Én pl nem mernék live-olni, szóval van olyan, amiben te jobb is vagy nálam 😃

2018. júl. 21. 09:33
 10/13 anonim válasza:

Alkohol helyett?

[link]

2018. júl. 21. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!