Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alkoholistának számítok?...

Alkoholistának számítok? Mennyire elítélendő ez?

Figyelt kérdés

25 éves férfi vagyok. Teljesen rendben van az életem mondhatni, van munkahelyem és egy párom akit imádok.

Már egy fél éve kialakult egy olyan szokásom , ha sikerül egyedül lennem, ez havi egyszer vagy kéthetente fordul elő, bevásárolok egy csomó sört és lerészegedem, otthon egyedül. Valamennyire ez bűntudattal jár mert ezt titokban tartom, barátnőm annyit tud róla , hogy szoktam sörözni ilyenkor. Sosem kérdezte tőlem, hogy milyen tudatállapotban végzem, ez a beszédemen/írásomon nem szokott érződni, talán feltételezi, hogy tartással iszom. Pedig nem, ilyenkor kimondottan lerészegedésért iszom nem feltétlenül a sör szeretete miatt. Csak egyedül csinálom mert tudom még fiatalabb kori tapasztalatokból, hogy nem igazán szeretem ilyenkor a társaságot, nem vagyok a legjobb társasági ember ilyenkor. Viszont valamiért szeretem, ilyenkor valahogy jobban esik egy filmet megnézni, vagy olvasgatni a neten, videójátékozni. Sokszor elmélkedések alatt jó ötletekkel szolgál az életemben. Viszont tudom ,hogy ez rossz irányba vezethet. Klinikailag még biztos nem vagyok alkohlista hiszen nincsenek megvonásos tüneteim. Létezik az, hogy pszichésen viszont már alkohol függő vagyok? Esetleg bárki hasonló cipőben jár mint én? Tapasztalatok?

2018. jún. 25. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
nem
2018. jún. 25. 17:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

állítólag onnantól kezdve számít alkoholistának valaki, hogyha az életének szerves része az alkohol. tehát ha vagy a heti vagy a napi rutinba beletartozik, és ha mondjuk ki kell hagynia, akkor frusztrált lesz.

tehát innentől az is alkesz, aki napi szinten benyom egy sört, minden áldott nap, és el sem tudja képzelni, h ne tegye meg, meg az is az már, aki hetente egyszer nagyon nagyon leissza magát, de ez szintén rutin. kell neki.

ezt írja a szakirodalom.

2018. jún. 25. 17:19
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Ilyent én is szoktam, Ha tudom, hogy másnap szabadnapos vagyok, feltankolok sörrel meg röviddel, és addig bugybákolok, míg el nem fogy minden. És filmet nézek orrvérzésig. De nem vagyok alkoholista, mert megvagyok nélküle is. Nem hiszem, hogy te függő lennél.
2018. jún. 25. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is szoktam ilyet.

Átmegyek rokon lakásába, ha éppen külföldi úton van (havi egyszer-kétszer-háromszor) és bevágok két üveg bort, közben ihletet gyűjtök, vagy videókat, filmeket nézegetek. Nem tud róla a párom. Általában akkor csinálom, amikor már nagyon elegem van mindenből.

Sajnos pszichésen már nekem annyi, mivel szinte várom ezeket az alkalmakat.

2018. jún. 25. 18:06
 5/6 anonim ***** válasza:

semennyire nem elítélendő! Én is szoktam hasonló cselekményt végrehajtani....mindig csináld ami jól esik!

Volt hogy 10 évig nem nem ittam alkoholt, nem kávéztam, abszolút megvonás...aztán majdnem rákot diagnosztizáltak - tévesen - amíg nem derült ki, hogy rákom van-e és meghalok vagy túlélem nagyon megbántam azt a 10 évet....ha nem lett volna szerencsém annyi lett volna...ahogy kiderült semmi bajom egyből bontottam egy hideg sört...iszom a kávét és dohányzok...elég ezeket akkor abbahagyni amikor az ember beteg lesz és idős :-)

2018. júl. 5. 17:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi lett veled azóta, Kérdező?
2021. jún. 13. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!