Melyik a jobb? Mindig a lehető legrosszabb eseményre készülni vagy a pozitív eseményben bízni?
Én is úgy érzem, hogy a 2 együtt lenne jó.
Sajnos én mindig a lehető legrosszabbra számítok, de nem akarok olyan ember lenni, aki csak a jóban bízik.
A kettő még ki is egészítheti egymást.
Én is a legrosszabbal számolok.
Ez nem azt jelenti hogy egy negatív ember lennék. Inkább nem vagyok naiv hülye.
-Ha a legrosszabb lehetőségeket számítasba veszem, NEM ÉRHET VÁRATLAN MEGLEPETÉS
-ha a bekövetkezik a legrosszabb, nem "sokkol" le annyira, mert nagyjából számít rá az ember (jó, teljesen nem biztos hogy el lehet fogadni, de könnyebb vele megbirkozni, mintha struccpolitikát folytattál volna előtte)
-és ami a legjobb benne: ha mégis jóra fordul a dolog, akkor egyfajta kellemes csalódás éri az embert és sokkal nagyobb eufórikus erzesben lesz része :)
Sokan azt hiszik, ha valaki a legrosszabb helyzetbe "éli bele magát", akkor 0-24 azon gondolkodik. Ez nem igaz. Csupán minden szempontból átlátja a dolgokat, több mindent számításba vesz (megjegyzem, nem egyszer emiatt a "negatív" gondolkodasom miatt találtam meg már a megoldást ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!