A drága dolgok birtoklása valóban boldoggá tesz?
Van egy lány ismerősöm, akinek tényleg mindenből csak a legjobb és a legújabb kell. Évente új Iphone, MacBook Pro, drága ruhák, cipők és kiegészítők...Pedig már nem tini, 26 éves.
Nekem ezzel ellentétben sosem voltak márkás ruháim, új se nagyon, a technikai dolgok pedig csak nem érdekelnek.
A számítógépem úgy lett összerakva 3 leselejtezett másikból, tehát mondhatni, ingyen volt.
Meg mindig úgy voltam vele, hogy ha már ki tudjuk fizetni a lakbért, és hó végén sem a küszöböt rágjuk, akkor jó hónapot zártunk.
Viszont látok más hozzá hasonló lányokat is, és tényleg mintha boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, önbizalom telibbek lennének...
Igen, egy rövid ideig, sokszor valóban csak pár napig, vagy addig sem.
Neki valami hiányozhat az életéből vagy csak komplexusos, és ezzel próbálja ellensúlyozni.
De persze lehet hogy olyan szinten felszínes, vagy nagyképű hogy valóban boldoggá teszik ezek, mert ettől érzi magát valakinek (mondjuk ez is komplexusra utal)
Az ahitott targyak megvasarlasa igenis oromet okoz, ezt kar tagadni, akkor kb nem lenne fogyasztoi tarsadalom. Persze lehet vitatkozni arrol, hogy ez mennyire hosszutavu, mennyire van rajuk szuksegunk, meg mennyire vannak tularazva a markak, stb, de ez mar reszletkerdes.
Amugy a te allapotod sem egeszseges, legalabbis ennyi leirasbol itelve. Ha orultok, hogy ki tudjatok fizetni a lakbert, es hogy honap vegen 0-n alltok, az konkretan vegetalas. Azt mondod, nem erdekelnek a technikai dolgok, de szerintem ha valogathatnal az uj laptopok kozul, akkor igenis erdekelnenek. Szoval a lany az egyik veglet, te meg vagy a masik.
A birtoklása?
Igen, amennyiben nem azért vettük hogy villogjunk vele vagy irigyeljenek minket, hanem mert szükségünk van rá, tényleg szeretjük,hozzánk tartozik minden értelemben és minket képvisel teljes mértékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!