Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar nyelvet már nem...

A magyar nyelvet már nem beszélik a magyarok?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy fb csoportba ahol egy felső-középkategóriás autómárkával kapcsolatban lehet posztokat olvasni: jellemzően műszaki kérdések, néha adás-vétel.

Nekem egy kicsit visszatetsző az a jelenség, hogy a posztokat kiíró emberek nagy része mintha nem beszélne magyarul: ömlesztett, írásjelek nélküli mondatok, vagy épp 3 odavetett szó, rengeteg helyesírási hiba.

Ha valakinek van pénze egy ilyen autóra akkor az jó keresetet feltételez, ami pedig nálam összefügg a képzettséggel. Úgy látszik tévedtem.

Miért lettek ennyire igénytelenek az emberek a virtuális kommunikációban?

2018. nov. 30. 16:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

9

A vesszőkkel nekem mindig problémám volt, általánosban folyton ezen csúsztak el a nyelvtan dolgozataim - úgy tűnik nem javultam sokat az évek alatt. Ha kora reggel kell gépelnem akkor én is képes vagyok cifraságokra - olyankor csak lesek, hogy ezt vajon hogy sikerült összeraknom.

Persze, nem feltétlenül függ össze a képzettség és a kereset, de amikor az ember hét nyelven beszélő autókat lát akkor azért feltételez némi színvonalat a tulajban. Értek nagy meglepetések emiatt...

2018. nov. 30. 17:18
 12/13 anonim ***** válasza:
A múltkor volt egy csomó kérdés, olvasónaplóhoz. Megkérte a kérdező az embereket, hogy ne írják oda, hogy olvassa el az adott könyvet, hát nem írtam oda, csak belinkeltem az online változatát, oda írtam, ebben minden benne lesz. A gyerek megköszönte és ennyi. Szerintem fel se tűnt neki, hogy az az egész könyv, vagy én nem tudom, de nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek e inkább.
2018. nov. 30. 17:19
 13/13 TR75 ***** válasza:

"de amikor az ember hét nyelven beszélő autókat lát akkor azért feltételez némi színvonalat a tulajban"

Hát azért nem véletlenül tartanak egyet s mást a tar fejű, BMW-vel vagy AUDI-val nyomuló humanoid lényekről... A kocsi ára 8 számjegyű, de a gazdája egyszerű, mint egy faék.

2018. nov. 30. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!