Mennyi idő alatt jutottatok el a nulláról addig, hogy szinte minden helyzetben sikerül kiállnotok magatokért?
Hogyan sikerült ezt elérni?
Előfordult, hogy direkt kerestétek az ilyen helyzeteket, ahol gyakorolhattok?
Nálam ez szinte egyik percről a másikra történt. Egy adott kényszerhelyzetbe kerültem ahol igen csak nagy súlya volt a dolognak hogy mennyire tudok kiállni magamért, és akkor amikor már nagyon rezgett a léc egy dolog miatt, és szembesültem azzal hogy senki nem fog megvédeni, csak én tudom saját magamat.
Aztán persze a stressz, meg az idegesség is rátett egy lapáttal hogy kinyissam végre a csipámat, meg a pofámat, és már annyira azon voltam hogy a sorsom úgy is el fog dőlni hogy veszíteni valót már nem láttam így szókimondó lettem és teljes mértékben kimondtam a magamét. Ennek köszönhetem azt hogy akkor megtudtam védeni magam, és baromi jól jöttem ki belőle, plusz egyesek annyira ledöbbentek ezen hogy összekaptam magamat hogy egy fajta tiszteletet érdemeltem ki, és lett tekintélyem. Az elmúlt 3-4 évben ezt csak erősítettem hogy még jobb legyek, már szinte minden helyzetben kitudok állni magamért, és ha kell másért is, de akárkiért nem állok ki. Aztán jó 1 éve lettem műszakvezető, ami azzal jár hogy sok helyzetben meg kell védenem az embereimet ha valami esemény van és rajtuk csattan az ostor, sokszor ok nélkül. Mivel ez is a dolgom bár nem papíron hanem amolyan íratlan szabálynak tartom hogy nem csak irányítom a csapatomat, hanem meg is védem őket ha jogtalanul vádolják valami hibával, vagy túlzottan rájuk száll valaki.
Röviden egyik percről a másikra jutottam el oda nulláról, de inkább mínuszról hogy kiálljak magamért. Aztán ezt erősíteni sok időbe tellett, de mivel már megvolt a kiindulási alap, tehát a nehezén már túl voltam így ez jóval egyszerűbb volt már.
Én azt mondom egyszer kell ezt elkezdeni, utána már könnyebb lesz.
Azt mindenki tudja hogy ahhoz hogy kiállj magadért,felvállald magad..stb ahhoz önbizalom és önértékelés kell.
Én 4 hónapja kezdtem el az egész életem,felfogásomon változtatni és 4 hónap alatt jutottam el oda hogy igenis kimerek állni magamért (előtte is megtettem,nem erről van szó) csak most már teljesen máshogy mivel tisztában vagyok azzal hogy ki vagyok mit teszek miért...stb Még nem tökéletes mert még vannak dolgok amikért dolgozom hogy az legyek aki akarok lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!