Elvándoroltak és kivándoroltak és itt hagyottak (ők is válaszolhatnak)! Ti pontosan milyen okok miatt mentetek el? (gondolom több is volt, így szokott lenni, de mi (k) volt (ak) a legfőbb ok (ok)?
azt lehet hallani, hogy az anyagiak miatt mennek, mentek el a legtöbben, és gondolom, hogy sokan fogják ezeket írni, nyugodtan írhatjátok, de voltak más okok is?
mik voltak ezek?
mi volt az utolsó csepp a pohárban?
Az anyagi okokon kívül nálam nagyban hozzá játszott a magyar munkaadók, vállalkozók mentalitása. A szotyi bejelentések, a ki nem fizetett szabadságok, a zsebbe fizetések és nem fizetések, az hogy papíron 8 órát dolgoztunk, a valóságban meg 12t.
Az utolsó csepp az volt mikor bezárt a cég, minket nem fizettek ki, erre kb 6an feljelentettük a tulajt, aki megkereste az ügyvédünket és lefizette hogy ne legyen semmi az ügyből, minket meg hitegessen azzal hogy húzódik a dolog.
én hosszútávon elég jól fogok keresni és ha a saját országomban azt látom, hogy az adómból rabolnak és megkötik a kezemet a törvényekkel, akkor tuti elmegyek
nálam nem anyagiak miatt lesz, hanem az a pofátlanság miatt amit nem tűrök el
mondjuk hogy 21 vagyok, és abban az egész k.... országban nem tudtam értékelhető színvonalon tanulni, főleg nem úgy, hogy a családot se kellene egy hlye diplomáért nyomorba dönteni, úgyhogy elcuccoltam egy kicsit nyugatabbra, tök poén az egész, nincs milliós tandíjam, vagy röghözkötés, a koleszban fűtenek és a diákmunkám megfizetik.
meg tegyük hozzá, hogy új dolgokat tanulok, pl. biztonságban érzem magam, megvár engem a villamos, és már nem szaladok ki a világból, ha szembejön egy zsaru az utcán. szóval ja. kultúra? civilizáció? valami ilyesmire gondolj, nem találom amit mondani akartam.
Bár még nem lakok kint, mindig is kint terveztem a jövőmet.
Vannak anyagi okai is, de egyrészt amiatt amit egy előző is írt, látni akarok más helyeket is, ezernyi ország van ami MINDENBEN jobb magyarországnál.
Másrészt amiatt a mérhetetlen primitívség és tipikus magyar mentalitásért ami itthon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!