Miért van az, hogy az egó halála annak ellenére, hogy elvileg nagyon is jó, nagyon rosszul hangzik?
Az ego-t csak a beta emberek vetik meg, mert nekik nincs.
Nem az ego a nagy gonosz farkas, hanem a hiánya vagy többlete.
Ha nem tudod alátámasztani az egód az éneddel akkor jönnek gondok.
Nekem hatalmas az egóm, de ingatag lábakon áll. Minden nap azért küzdök, azért fejlesztem magam, hogy egyszer érdemes legyek az egómra. Óriási motivációt ad
A probléma ott kezdődik, hogy sok olyan embernek nagy az egója, és az arca, akiknek amúgy egy Forintot nem ér a bőre. Senkik a szememben és másokéban is. Szóval ők buták és primitívek.
Az Én egóm ott, kezdődik, hogy az Én nagybetű. Aztán a múltammal, az eredményeimmel és a lényemmel tiszteletet érdemeltem ki, méltóságom van. Az egó mellesleg, ahogy az első írta egy motiváció. Hogy egy nap méltó legyél a hatalmas egódhoz. Az egó nem rossz. Az önbizalom hiányában bárkit eltaposnak. Ha nincs egód és büszkeséged, senki vagy és eltaposnak, mint a csótányt.
18/f
Azért hangzik rosszul, mert az egód hallja.
Egyébként az egó halála nem pontos kifejezés. Az egó uralmának megszüntetéséreől vagy másként az egó uralásáról beszélnek mint a célól a keleti filozófiák.
Ez pedig azért jó mert, akkor válsz szabaddá, mikor többé nem a pillanatnyi érzéseid, vágyaid (amik többnyire kintről gerjesztettek) rángatják a gyeplődet. Az egódon keresztül látod, értelmezed a világot és rajta kersztül tartod vele a kapcsolatot. Mikor saját halálának lehetőségével szembesül természetes az önvédelmi reakció.
A trükkör módszer az, hogy a célodat úgy állítsd be, mint ami kihívás az egó számára, és akkor még segíteni is fog önmaga legyűrésében.
Első és a harmadik válaszoló nem tudta értelmezni a kérdést.
Az egohoz kapcsolódik minden rólad alkotott képed. Az emlékeid, az elképzelésed a világról, a képed saját magadról. Azert nehéz elmondani erről, mert ez határoz meg téged.
De az ego halála csak annak hangzik rosszul, akinek nem volt még benne része. Mert az elkepzelni se tudja milyen érzés elveszteni, hogy mennyire jó.
Es nem "elvileg" jó, hanem az.
Ha már nem egoista fiktív személyként élsz aki viszonyít és ítélkezik, ha már látod mennyi felesleges dolog van a világon, rá fogsz jönni, hogy gazdag vagy. A gazdagság igazi arcát ismerheted meg mikor ott lesz nálad a pénz és elindulsz vásárolni, nézelődsz, boltról boltra jársz, de akármit veszel kezedbe, nem látod értelmét. Nem találsz szinte semmit amit fontos venned, semmit ami hasznodra van, csak ételt. Rokonszenvet kezdesz érezni a friss gyümölcsök iránt, de ugyanakkor taszítóvá válik minden állati eredetű termék. Ekkor csak arra költesz amire szükséged van, fedélre, élelemre, melegre. Mivel már nem az ego irányít, nem az unatkozó, folyton zakatoló elme vetítővászna előtt ülsz, nem vágysz szórakozásra. Ugyan mi szórakoztatna? Mit szórakoztatna? Állapotod nyugalom és derű, semmi többet nem akarsz. Egy egyszerű mégis kellemes élet az amit ebben az állapotban élsz. A pénz aminek elköltésére egod rákényszerített volna, ott van nálad, folyton csak gyűlik. Azzá válik a kezedben ami ténylegesen, ezközzé, hogy kielégítsed az alapvető szükségleteid. A jelenben minden rendben van, jó ha dolgozol, jó ha tétlen vagy, a zene kellemesebb, az illatok finomabbak és a színek élénken vibrálnak. Amint kitörtél az elkülönült én illúziójából, szűk kis világod egyszerre határtalanná válik. Boldogsággal és békével a szívedben hagyod, hogy történjen az élet, nem akarsz változtatni semmin, létezel.
Ha egoista vagy megtapasztalod a szegénységet és fel sem merül benned, hogy csak illúzió. Miért érzi magát szegénynek valaki? Mert kevesebb van neki, mint amennyit akar. A világ telis tele rengeteg tárggyal és szolgáltatással ami csak az egodat elégíti ki. Ilyen a televízió az internet és még sok sok egyéb dolog is. Ezek az elmédben lévő fiktív én kellékei, mert mindig valamivel foglalkoznia kell, mindig több akar lenni.
Ha a felesleges dolgok elmaradnak lehet 4 naposmunkahét úgy, mint Svájcban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!