A szovjet matematikusok, fizikusok, egyéb tudósok, intelligenciájuk ellenére hogyhogy szovjetek maradtak, ruszki területen laktak és gyak. A sátánnak dolgoztak?
Tudod-e mi történt azokkal akik nem voltak hajlandóak a "sátánnak" dolgozni?
Jó esetben csak a gulágra kerültek, rosszabbikban urnába.
hollófernyiges, Te most szivatsz, vagy tényleg ennyire rá vagy izgulva a ruszki(féle) kommunizmus 200 decibel hangerővel világba ordított hazugságaira?!
Egyébiránt (a többieknek):
Értem én, hogy milyen nehéz volt vízumot, kijutási lehetőséget szerezni... Én azt nem értem, hogy a jóisten annak a pár embernek azért tolta oda azt az agykapacitást, hogy azzal kimenekítsék magukat, nem azért hogy a gyalogsátán 100 kilós $eggének a kényelmét pátyolgassák... akkor mégis miért az utóbbira használták?!
Pl.: Értem, hogy akiktől félni kell, azoknak acélvázas gépkarabély lóg a vállán, és mástól sem duzzad a zsebük, csak töltényektől; még élelem helyett is inkább tölténnyel töltik meg az utolsó zsebet, csakhogy abból soha ne foggyanak ki.
Viszont a fejükben más sincs, csak üresség.
A tudósnak meg a nagy ereje a fejében van; jó esetben az emberi természet tudományához is ért, mert jellemzően aki egy tudományban maradandót, hiáypótlót tud alkotni, az máshoz is érteni fog, amihez ész kell.
Szóval jó körülményesen bekamuzza az őrnek, hogy "odaát be kell állítani a koszinusz ixet", hogy Sztálinnak (alias Mr. Dr. $z@rkupac) jó legyen... aztán ha a hatalmasok elég hülyék - mert jellemzően síkhülyék, a karabélyban van minden tudásuk -, mire kérdeznének már rég amerikában van egy újabb tudós.
Vagy pl. ha nem is tud így kiszökni, akkor megembereli magát a tudós, és nem az újabb urándúsítót építi meg az említett s×kupacnak, hanem MAGÁNAK csinál fegyvert, és a kivárt kellő pillanatban nem lesz gyáva használni.
Aha. Mert minden komcsi sík hülye...
Az cseppet se zavarjon, hogy a kutatás úgy működött, hogy fentről megmondták a tudóskáknak, hogy "van három évetek kifejleszteni egy atombombát, ha nem sikerül akkor kapjátok a golyót". Plusz minden fontosabb kutatás élére egy hithű párttagot neveztek ki, aki figyelte a dolgokat és ha az egyik embere túl sokáig hegyezte a ceruzát azt rögtön jelentette. Ott nem volt olyan, hogy otthon atombombát építünk, mert ha egy tervrajz kikerült az irodából akkor az egész brigád ment a gulágra.
"Aha. Mert minden komcsi sík hülye..."
Akárhogy gondolkozok a dolgon akármennyit, a válaszom >IGEN<. Nem is kell tovább gondolkodnom.
sztálinországnál és az ott folyó gyerekes öldöklésen, összesítve az ott folyó dacos gyerekes ideológiákon NAGYOBB HÜLYESÉGET az emberiség még nem alkotott.
A józan ész és a ruszkizmus valahogy nem fér meg egymás mellett - az elképzelésemben sehogy sem
Tehát igen, nem értem hogy hogy nem bírta egy jóeszű tudós kijátszani a dolgot.... legeslegvégső esetben, ha azt nem is tudja megoldani, hogy a tervrajzokba bújtatva saját magának csinál fegyvert, akkor úgy, hogy hibát csempészik a dolgokba, úgy, hogy az utolsó - vagy utolsó előtti tesztnél - minden és mindenki röpüljön a másvilágra.
Oké, ő is, de legalább visz magával mindent... elvégre akkor is hátbalőhetik, ha már nincs igény több projectre.
"Ha én égek, velem égtek mind" címszóval.
Röpülne ki a bele a hithű párttagnak is, a kísérlet megfigyelőinek is, meg 3 év intenzív kutatási anyagának is. Na és akkor mit tesznek?!
Ha lettek volna ilyen tisztességes tudósok, akkor a 3.-4. próbálkozásra Mr. $×kupac egyszer csak azt vette volna észre, hogy... hogy ő is éhenhal, mert mindenki akit be tudott volna küldeni a gulág/gupvi táborokba, már felperzselte magát előtte, és körülötte minden mást, amit csak tudott.
Látod, kérdező? Te vagy a legjobb példa, hogy mennyire át lehet mosni egy ember agyát egy kis politikai neveléssel.
Az iskolában azt hallottad, hogy a kommunizmus rossz és ha nem keresel normálisan utána akkor a neten is csak azt dobjak ki az ócska hírportálok, hogy milyen gonoszak voltak a komcsik, mert most ez a divat. Te ezt bármi féle mögöttes tudás, esetleg utánanézés nélkül elfogadtad a tökéletes valóságnak és fel sem merült benned, hogy a kommunizmusnak esetleg vagy egy picike jó oldala is.
Namost gondold el, hogy ha az iskolában minden nap ezt nyomták volna neked, a tévében csak antikomcsi dolgokat látnál, az iskolában ki lenne rakva egy hatalmas festett Sztálin kép, amitt minden egyes reggel minden tanulónak le kell köpnie és mindent kitiltanának az életedből ami esetleg egy kis jó fényt vethetne Sztálin rendszerére.
Kb ilyen nevelést kaptak a szovjet gyerekek, csak éppen a kommunizmus és Sztálin személyi kultuszát éltették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!