Hogyan döntsem el, hogy mi legyek? Kapunyitási pánikom van.
26 éves vagyok, és a szüleim tartanak el. Tudom, hogy ez gáz, és hogy ezért most majd kapok tőletek. A szüleim nagyon sikeres vállalkozók, nem nagyon ösztönöztek arra, hogy önállósuljak. Mondhatni, túlgondoskodóak. Mindig azt mondták, hogy találjam ki, mit szeretnék, vagy be is kapcsolódhatok az ő munkájukba, de ez utóbbi lehetőség engem nem igazán vonz... Viszont amiatt, hogy gyakorlatilag korlátlanul választhattam bármit, amit csak akartam, elvárások nélkül, elkezdtem szorongani, variálni, és végül egyik kudarc a másik után ért. Jelenleg csak egy alapdiplomám van, ami jó ugyan, de nem abban akarok elhelyezkedni - csak tisztességből fejeztem be, úgy éreztem, tartozom vele a szüleimnek. De nem az érdekel.
Most egyszerre érzem azt, hogy rohadtul futok ki az időből, és önállósulnom kéne, de egy olyan irányt választva, ami őszintén érdekel és akarom, de azt is, hogy a szüleimnek túl sokkal tartozom. Az a baj, hogy nem tudom, mi alapján döntsek. Papíron jól néz ki egy adott szak leírása, de nem igazán látom, hogy mit jelent a gyakorlatban az a végzettség, amit ott megszerzek, hogy fognak kinézni a mindennapjaim, milyen kezdőfizetésre számíthatok, mennyire fog megfelelni a jövőbeli igényeimnek, stb. És később már késő lesz korrigálni. Most vagyok kb. az utolsó pillanatban, amikor még korrigálhatok. Igazából nem tudom, milyen pályát válasszak. Csak azt az egyet tudom, hogy mi az, amiben jó vagyok, és mi az, ami fellelkesít. Hova forduljak, kitől kérjek tanácsot?
Én a helyedbe 1 évet utaznák, ha a szüleid tudják támogatni, igaz alap szinten azért kell tudni angolul, azt olvastam valahol hogy az utazás már elég sok embernek segített rá jönni hogy mit is akar igazán az élettõl?
Ott aztán csak magadra számíthatsz, aztán majd ott rá is ébresz mit is akarsz.
Én is utazni fogok igaz elõtte azért még össze kell gyûjteni a pénzt, mert én sem tudom hogyan tovább? egyedül csak ez motivál, igaz jó lenne még egy utazó társat is találni.
20F
Menj el erdésznek/vadőrnek, 2 év alatt megvan a szakma, utána eldöntöd, akarsz-e erdészmérnök lenni.
Pl.
Milyen városban akarsz tanulni? Csak Budapest jöhet szóba?
Mert az se mindegy hol töltöd el a suli éveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!