Kapunyitási pánik?
Hát nem is tudom hol kezdjem.
Huszas éveim közepén járok, épp az egyetemi mesterképzésemmel fogok végezni Budapesten (eredetileg nem itt laktam).
Eddig mindent úgy csináltam, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Jó tanuló voltam mindig, jó lett az érettségim, jó egyetemre kerültem, keresett szakra. Ezt jó eredménnyel végeztem el és még munkatapasztalatot is szereztem a szakmámban (évek óta dolgozok egyetem mellett). Aztán elkezdtem egy mesterképzést is, de ezt már kimondva is csak az időhúzás miatt. Egyszerűen semmi kedvem nincs kilépni a teljes önállóságba.
Ami most vár rám:
- Elvégzem a mesterképzést pár hónapon belül.
- 99%, hogy átvennének a jelenlegi munkahelyemen főállásba is. Olyan 250 körüli nettóért minimum. Ha nem is vennének át, szerintem nem tartana túl sokáig munkát találnom.
- Keresek egy albérletet jó drágán Budapesten (máshol úgysem találnék munkát a szakterületemben).
És utána... ? Egyszerűen nem látok semmilyen célt magam előtt. A szakmám ugyan keresett és jól fizet, de én esküszöm képes voltam kiégni tőle pár év alatt.
Ráadásul hiába keresnék jól, akkor is borús kép van előttem: egy kis ócska szobáért is le kell pengetni havi 100 ezer forintot és a maradék 150 ezremmel gyakorlatilag ott tartok, mintha akárhol máshol lennék szalagmunkás.
Ezek ellenére sem lenne kedvem más városba költözni, mert az egész baráti köröm itt van.
Ti éreztek / éreztetek már így? Hogy léptetek ezen túl? Valószínűleg pár év múlva már röhögni fogok ezen az egészen, de mostanában eléggé megvisel.
Mostmár bele kell vágni a nagybetűs életbe. Keress párt, ismerkedj, majd jön a családalapítás és a boldogan együtt töltött évek. Nekem legalábbis ez lenne a célom, ha már lenne egy jól fizető, biztos állásom.
Egyébként milyen szakon vagy?
Nem akarom konkretizálni, egy informatikai szakon.
Ez a családalapítás dolog egy elég kézenfekvő válasz, de ez sem annyira egyszerű, mint leírni. :D
Gondold ki, hogy mondjuk hogy szeretned latni magad a kovetkezo harom-ot evben. Feleseggel, csaladdal, vagy baratnovel, esetleg meg kalandozni szeretnel? Pesten szeretnel maradni, videken vagy egy teljesen masik orszagban?
Gyujts penzt, es ne hagyd, hogy a barati korod befolyasolja a dontesedet. Baratokat barhol tudsz talalni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!