Mi a véleményetek a tafofil emberekről?
"A tafofília (taphophilia) szó a görög "taph" (sír, sírkő) és a "philia" (-szerető, -kedvelő) szavakból ered. Jelentése a temetők kedvelése.
A tafofília tehát nem más, mint érdeklődés a temetők, sírkövek, sírfeliratok iránt. Magában foglalja a temetők felkeresését, fotózását, rokonok felkutatását, sírfeliratok gyűjtését és gyakorlatilag bármit, ami a temetőkkel és síremlékekkel kapcsolatos. Tafofil az az ember is, aki egyszerűen csak szeret temetőkben sétálgatni és élvezni a temető szépségét, nyugalmát."
Én is az vagyok.
12
Miért morbid, ha valaki "oda jár fotózgatni, sétálgatni, időt tölteni"?
Semmi. De ovodas koromban en is az voltam. Falusi temetokben eloszor a szines viragok erdekeltek, aztan a szep szobrok, nyugalom, es hogy valami titok lehet ott, mert a felnottek nem akarnak setalni velem.
Instagramon par ilyen fotost kovetek.
12 vagyok: Azért látom morbidnak, mert a legtöbb, de legalábbis nagyon sok ember, nagyon sok alkalommal, amikor oda megy, végtelen fájdalmat és gyászt él át, és az mintha "ott maradna", annyi szenvedés van egy ilyen helyben... A legtöbb sírkő "mögött" fájdalom van, több embernyi fájdalom. Ha valaki kimondottan egy ilyen helyre jár szórakozni (pl. fotózgatni, mert szerintem az kifejezetten egy szórakozási forma), az számomra érzéketlen, empátiátlan dolognak tűnik.
De meghallgatnám, ő mit gondol erről pontosan, mármint a temetőkről, és mit gondol, miből ered benne ez a kifejezett vonzalom ezzel kapcsolatban.
Az a véleményem, hogy már lassan mindenre cimkéket akasztanak úgy beállítva, mintha valami elmebetegség lenne.
Amúgy ha ez érdekli, ez nyugtatja meg, az ő dolga.
Igen, amúgy van valami különös szépsége, nyugalma bizonyos temetőknek. Bár a magyar temetők annyira nem különlegesek szerintem.
De ott van pl az olasz Cemetery monumentale, ha még nem láttad, érdemes megnézni róla a képeket.
Engem azért valahol el is szomorit hisz az elmúlás, halandóság érzése is társul hozzá, ezért bár szépek, titokzatosak lehetnek a temetők én inkább nem mélyednék ebbe a dologba jobban.
17
Az szerintem sem normális dolog.
Elég fura volt.Az a nő amúgyis olyan érdekes
#17-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!