Ha valakinek nincs pénze, miért nem tesz érte, hogy legyen?
Van egy évfolyamtársam az egyetemen. Szoktunk beszélni viszonylag gyakran, és rengetegszer előjön azzal, hogy nincs pénze.
Ez sajnálatos, de miért nem tesz érte, hogy legyen? Heti 4 nap van órája, akkor se egész nap, és a 4. napot néha még ki is hagyja. Szóval van 3-4 napja egy héten amikor nem csinál semmit (nem tanul sokat, inkább csak vizsgaidőszakban).
Szóval a hét felét azzal tölti, hogy tanul max napi 1-2 órát aztán ennyi a napja.
És nem arra nincs pénze, hogy villát vegyen a budai hegyekben meg a legújabb autót megvegye.
Hanem panaszkodik, hogy nincs pénze kaját venni, jaj már megint milyen drága a bérlet. Ha van egy problémája amit pénzzel lehetne megoldani, akkor inkább nem oldja meg. Igényei meg vannak igazából és bizonyos dolgokra van is pénze, új telefont meg műszaki cuccokat tud venni. Szóval ez a “nincs pénzem kabátot venni télre, de nem tudom hogy samsungot vagy iphonet vegyek”.
Normális esetben a lényeges dolgokra költene először aztán az extra dolgokra. De ha neki az alap szükségleteken kívül szüksége van extrákra is, akkor mi a bánatért nem megy el dolgozni? Heti 20 óra semmi lenne ilyen időbeosztással ami neki van.
Egyébként nem érdekelne a dolog, de naponta két naponta hallom, hogy “nincs rá pénz”, ha meg nekem van valamire akkor “de jól megy”.
Muszáj hallgatni a rinyákat?! Muszáj ekkora jelentőségèt tulajdonítani ha semmi közöd hozzà?!
Kit èrdekel, hogy eszik e, meg mennyit?! A te dolgod ezt meglátni?!
Nem hiszem! Van egy mondàs:
'Aki sajàtmagán nem segít, azon az isten se tud'
(Cristian)
Nem muszáj hallgatni. A probléma, hogy alapból nem voltunk/vagyunk rosszban és ezt nem is az ismertség eleje óta csinálja. Egy pár hónapja kezdte el a de jól megy szöveget is.
Szóval azért “kell” hallgatnom, mert szoktunk beszélni másról is és nem 0-24-be panaszkodik.
Szóval ez a naponta-kétnaponta mond egy ilyen baromságot helyzet van.
Nyilván én nem tudok rajta anyagilag segíteni, és őszintén szólva nem is akarok mindenkin.
muszáj neki állandóan rinyálnia? muszáj neki elcsesznie az életét? muszáj barátságokat elcsesznie a viselkedésével? Muszáj állandóan felhoznia a szar helyzetét?
Törődjön inkább azzal hogy tegyen azért hogy ne így legyen.
Ne azzal, hogy másoknak mennyivel jobban megy.
Amig azt érzi, hogy van vevő a rinyáira, akik eltűrik a beszòlasait is, azaz van kivel megtenni, addig fogja is tenni.
Én elhajtanám amarra! Akármilyen jó barát/haver, én velem jól járna! :D
Eleve nem bírom a színjátékos képmutatókat.
(Cristian)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!