Ti mennyi készpénzt tartotok magatoknál a szimpla, átlagos hétköznapokon?
Figyelt kérdés
Írjatok életkort is légyszi!
Köszönöm!
Én egyébként 27 éves vagyok és olyan 2-5000 Ft szokott nálam lenni. (Plusz ugye a bakkártya, legtöbbször azzal fizetek, de most a készpénzre vagyok kíváncsi, hogy ki mennyit hord magával.:))
2018. szept. 26. 22:35
11/25 anonim válasza:
Nagyon ritkán használom készpénzt, mert kártyával szoktam fizetni. Mindig változó, 5-20 ezer ft készpénz szokott nálam lenni.
13/25 anonim válasza:
A fovarosban lakom nalam 5-30ezer ft kozott szokott lenni +kartya...
24/L
14/25 anonim válasza:
Fizu után veszek le pénzt befizetnivalókra, amit kp-ban kell (pl albérleti díj), akkor 10-15ezerrel többet veszek le mindig, addig van nálam kp, amíg az elfogy. Többnyire a kártyámat használom, a kp-t csak akkor, ha csak azt lehet. Hó végén szoktam még egyszer felvenni pénzt, miután minden kifizetésre kerül, az megint olyan 10-15 körül szokott lenni, akkor már azért, mert így jobban kontroll alatt tudom tartani, hogy ne fogyjon el a maradék.
15/25 anonim válasza:
100-200ezer,a kp híve vagyok.
16/25 anonim válasza:
Minimum 8 ezer szokott, mert meguntam, hogy a vonalunkra beállított BKV-buszok jelentős részén jó ha 1 vagy 2 lyukasztó működik, tököm mászkálja végig minden alkalommal mindet, inkább fizetem, ha elkapnak. Annyit nem buszozok, hogy megérje bérletet venni.
17/25 anonim válasza:
30-60.000 Ft
Általában kártyát használok, de bármi beüthet, amikor az nem megoldás.
18/25 anonim válasza:
Lehet hogy itt hülyének fognak nézni, diák vagyok kb 300km van, ennek kétharmada kártyán. Csak azért szokott százezer nálam lenni, mert mindig nálam van a pénztárcám
19/25 anonim válasza:
Attól függ. Általában tudok bankkártyával vagy SZÉP kártyával fizetni, gyógyszertárban egészségkártyával is. Annyit tartok magamnál készpénzben, amennyit ott kell fizetni, ahol más alternatívát nem fogadnak el, illetve valamennyi vésztartalékot, ha véletlenül lefagy a kártyás rendszer. Havonta 30 ezernél többet ritkán kell felvennem.
20/25 anonim válasza:
1-2 ezer forintot csak, mivel jobban szeretek bankkártyával fizetni. Az az 1-2 ezer pedig igazából csak vésztartaléknak van, ha éppen nagyon kell valami, és esetleg olyan helyre megyek, ahol csak készpénzzel lehet fizetni. Jó lenne átvenni a külföldi modellt, ahol már gyakorlatilag bárhol lehet kártyával fizetni, mert én személy szerint utálok a visszajáróval pepecselni meg az aprópénzt számolgatni. Sokkal gyorsabb és kényelmesebb odaérinteni a kártyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!