Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azt akarom, hogy végre velem...

Azt akarom, hogy végre velem is törődjenek. Hogyan? Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez most nagyon önzőnek és akaratosnak hat, de ez van, ezt érzem és nem tudok vele mit csinálni, mert erre vágyom. Azt szeretném, ha végre lenne legalább egy olyan ember az életemben, akinek fontos vagyok, aki szeret, aki foglalkozik és törődik velem.

A családommal és a barátaimmal csak ritkán találkozok-beszélek, mert más-más városban élünk/tanulunk. Viszont, ha őszintén belegondolok, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy igazából tőlük sem feltétlenül kaptam meg mindent, amire vágytam. Mármint érzelmileg. A szüleim is szeretnek, mindent megadtak nekem stb., de ők nem olyan típusú emberek, akik nyíltan és őszintén ki tudják mutatni az érzelmeiket. Erről ők nyilván nem tehetnek, nem is haragszom rájuk vagy bármi ilyesmi, de valahol van bennem egy hiányérzet emiatt. A barátaimat pedig már pici korom óta ismerem, együtt nőttünk fel és mindent tudunk a másikról, nagyon jókat szoktunk beszélgetni, elmegyünk ide-oda stb., tehát felszínesnek éppen nem nevezném a kapcsolatunkat... de nekem ez megint nem elég, főleg, hogy csak ritkán van rá alkalmunk.

Próbáltam és próbálok ismerkedni, barátkozni új emberekkel, de eddig nem jártam nagy sikerrel. Eleve csomóan elutasítóak és nem nyitottak erre, sokan csak érdekből próbálnak kapcsolatokat kialakítani (pl. tipikus, hogy csak akkor talál meg, ha kell neki valami pl. jegyzet). Többeknél pedig olyan érzésem van, hogy nem kapok semmit, és ez már nem egy egyszeri dolog, szinte mindig ugyanazokat a köröket futjuk le. Mindig én vagyok az, aki segít, aki elkísér, aki tanácsot ad, aki meghallgat, aki megnyugtat, aki elmagyaráz, aki megmutat, aki meghív egy kávéra, aki kölcsönad egy könyvet, aki megkérdezi, hogy "milyen volt a napod" stb., de cserébe nem kapok semmit, max. jó esetben annyit, hogy "köszönöm, sokat segítettél", de néha még ennyit sem... Én szívesen segítek másoknak és alapvetően empatikusnak, segítőkésznek, jószívűnek tartom magam és egyáltalán nem arról van szó, hogy én csupán azért viselkedem így, mert pl. valamilyen érdekem fűződik hozzá vagy viszonzást várok, hanem szimplán ilyen személyiség vagyok. Ugyanakkor már kezdek besokallni és úgy érzem, mintha valami közösségi szeretet szolgálat lennék. Nekem is jól esne, ha valaki megkérdezné, hogy mi újság/hogy vagy/segíthetek valamiben, ha valaki meghallgatna, ha valaki meghívna egy szelet sütire, ha valaki megölelne, ha valaki rám mosolyogna stb., mert már meg sem tudom mondani, hogy utoljára mikor történt ilyen. Hiányzik és úgy érzem, hogy én senkinek sem jelentek semmit, senkinek sem vagyok fontos, senki sem törődik velem és ez már lassan kihat az egész közérzetemre és egyre rosszabbul viselem. Viszont nem tudom, hogy mit kellene tennem, hogy ez változzon.

2018. szept. 20. 11:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hat ez nehez tema, kihasznalnak amugy, neha lehet nemet mondani, es nem masokat meghivni egy sutire hanem magadat :D mert lehet, hogy igy ugy tunik, hogy baratok vagytok/lesztek ez ugyse igazi. Ikyet nehez amugy talalni. Normalisnak kell lenni mindenkivel, de azert nem kell mindent odaadni. Egy jegyzet az oke, de nem kell mindenkit meghivni meg mindent megcsinalni.

Az olekes temara meg nem tudok mit irni. Ha talalkozol anyukaddal oleld meg, csak nem fog ellkoni.

2018. szept. 20. 12:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha érzem, hogy kihasználnak pl. tőlem várják, hogy rendszeresen vegyek nekik valamit vagy ilyesmi, akkor azt természetesen nem hagyom. Általában egyébkén nem erről van szó (bár persze ilyen is van), mert a többségnek nem ez a szánt szándéka, hanem csak szimplán eszükbe sem jut, hogy esetleg ők is kedveskedhetnének valamivel. Nem is arról van szó, hogy így próbálok bevágódni másoknál, hogy kvázi megveszem őket. Nekem ez egy tök természetes dolog, hogy meghívom a másikat is sütizni/kávézni vagy akármi, ha éppen arra járunk és én megkívánom. Nekem ez egy alapvető dolog és én ezt nem sajnálom senkitől sem, tényleg örömmel ajánlom fel. Nem a pénzről, nem a szívességekről, nem a segítségről van szó, hanem arról, hogy másokban abszolút fel sem merül, hogy talàn nekem is jól esne egy kis kedvesség és emiatt már teljesen kimerítve érzem magam... Akkor sem érezném jobban magam, ha nem foglalkoznék másokkal, nem segítenék másoknak, nem költenék másokra, mert nem ezzel van a gondom. Sőt, ennél akár többet is szívesen megtennék. A baj az, hogy én semmiféle figyelmet, törődést, gondoskodást, szeretetet nem kapok senkitől sem.
2018. szept. 20. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert ilyenek az emberek, ok meg se erdemlik, hogy aldozz rajuk. Inkabb olyanoknak segits/kedveskedj, akiknek tenyleg szuksege van ra, nem pedig olyannak, akinek fel se tunik. Ilyen embereknek en nem szivesen adnek semmit se. Nem veled van a baj amugy, csak sok az idiota ember.
2018. szept. 20. 13:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Volt olyan ismerősöm, aki hasonló helyzetben volt, mint te. Én próbáltam rá figyelni, érdeklődni iránta, meghallgattam gondjat baját, ha kellett tanácsokat is adtam neki.. kb lelki szemetesláda voltam a számára, semmi több..
2018. szept. 20. 13:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is pont egy ilyen barátot keresek de sehol sem találok :-(

Ha gondolod írj

2018. szept. 20. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!