Miért jó a csípős? Hiszen a csípős az fáj meg rossz.
Figyelt kérdés
Nagyapám is úgy eszi az erős pistás húslevest, hogy káromkodik közben, mennyire csípős neki. A gyrosokba is ha nem szólok akkor csípőset tesznek bele, aztán sokszor dobhatom ki, mert a csípős az csíp. Miért jó a fájdalom?2018. szept. 13. 20:25
11/13 anonim válasza:
A boldogsághormonos részéről még nem hallottam. Én szeretem a csípős fájdalmat, de nem igazán tudom megmagyarázni miért. Viszont a kapszaicin, ami a csípős "ízt" okozza, bizonyítottan egészséges hatású. Lehetséges, valahogyan érezzük, hogy ez jó fajta fájdalom.:D
12/13 anonim válasza:
Utolsó, nézz utána, tényleg igaz :)
A kapszaicin endorfint szabadít fel ;)
13/13 anonim válasza:
Elhiszem, találtam is egy jó összefoglalót:
"Manapság úgy gondolják, hogy a chili rendszeres fogyasztása jó étvágyat ad, serkenti az emésztést, megóvja a gyomor nyálkahártyáját az alkohol, valamint az acetil-szalicilsav (hatóanyag fájdalomcsillapítókban) károsító hatásától.
A csípős íz, akárcsak az édes, serkenti az endorfin termelődését is egyes kutatók szerint. Nem csoda tehát, hogy sokan extra csípősen szeretik az ételeket. Ha vannak csoki függők, bizonyára léteznek a chili függők is."
Itt a végén a csoki függőkre szerintem azokra gondol akik azokat a nagyon magas kakaótartalmú csokiknak ínyencei. Az meg olyan keserű, hogy a hányinger fogja el sokakat, az miért jó?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!