Mik a jó és a rossz hatásai a csípős ételeknek?
Figyelt kérdés
Imádom a csípős ételeket és gyakran eszek is,a közepesen csípőset szeretem,a nagyon erőset megeszem de az enyhén csípősön meg sem érzem hogy csíp,tehát mi a rossz és a jó hatásai?2010. aug. 8. 17:01
1/2 anonim válasza:
A csípős ételek nemcsak nehezen emészthetőek, de túlzásba vitt fogyasztásuk heveny gyomorpanaszokhoz is vezethet. Kis mennyiségben azonban, különösen a csilipaprika jótékony összetevője lehet az étrendnek.
Rákellenes és antioxidáns karotinoid-tartalma révén fokozza a szervezetben az A-vitamin előállítását is, kapszicin-tartalma révén pedig akár természetes fájdalomcsillapítóként is használhatod. A kis mennyiségben fogyasztott csípős ételek serkentik a vérkeringést, úgyhogy segítségével éppen az előzhető meg, amit túlzott fogyasztása okoz. A csípős ételek ugyanis serkentik a sebgyógyulást, emellett pedig a csili enyhe hangulatjavító hatással is bír.
Forrás: Femina.hu
2/2 anonim válasza:
Én meg azt vettem észre, hogy amikor sok erősen csípős ételt eszek huzamosabb ideig (gyömbér, chili) olyankor jobban kívánom a szexet. Tapasztalt ilyet más is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!