Miért nem képesek az emberek őszinték lenni?
Néha úgy érzem velem van gond hogy ezt elvárom. Én mindig igyekszek a lehető legőszintébb lenni másokkal. Csakis olyan helyzetekben ferdítek amivel mást próbálók óvni, de akkor is nehezemre esik.
Én vagyok ezzel csak így?
Akiket ismerek mind kamuznak folyton. És annyira dühítő amikor olyan alapvető kis dolgokban is hazudnak .... szánalmas... rendesen fáj amikor tudom hogy kamuzik. Velem van a baj??
Nagyon jó kérdés. Megosztanám veled, hogy én mikor vagyok őszinte és mikor hazudok és miért.
Őszinte akkor vagyok, ha:
1) megbízom abban, akivel beszélek,
2) számomra nem szenzitív témáról van szó,
3) ismeretlen emberrel beszélgetek, névtelenül,
4) hasznom van belőle.
Megpróbálok nem hazudni; hogyha olyan témáról van szó, amiről nem akarok beszélni, akkor próbálom megértetni az illetővel, hogy ezt ne. A hazugság akkor jön, ha:
1) az illető ezt nem érti meg,
2) a témát nem tudom kikerülni, de félek felvállalni a saját véleményemet és a személyes tapasztalataimat (például mert a közösségben az nem elfogadott).
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!