Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem képesek az emberek...

Miért nem képesek az emberek őszinték lenni?

Figyelt kérdés

Néha úgy érzem velem van gond hogy ezt elvárom. Én mindig igyekszek a lehető legőszintébb lenni másokkal. Csakis olyan helyzetekben ferdítek amivel mást próbálók óvni, de akkor is nehezemre esik.

Én vagyok ezzel csak így?

Akiket ismerek mind kamuznak folyton. És annyira dühítő amikor olyan alapvető kis dolgokban is hazudnak .... szánalmas... rendesen fáj amikor tudom hogy kamuzik. Velem van a baj??

2018. szept. 11. 22:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Jó volt dumálni, de jó éjszakát, mert ha így folytatom, akkor holnap lesz, mire aludni térek. Inkább kezdj el azzal szórakozni, hogy a nagyzolóknak bedumálsz, hogy "ja, persze, ugyanezt a sztorit már mástól is hallottam", vagy "egy weboldalon olvastam". Egyszer egy ismerősöm be akart adni egy sztorit, ami kb. már 20 éve kering a neten... Hogy az vele esett meg... Mondom neki, hogy mi a helyzet ezzel, és mivel jött: hát "fészbukkra" ő sok vicces sztoriját kiírta... Mondtam neki, hogy "ha ettől boldog vagy, hajtogasd csak magadnak"... :D
2018. szept. 11. 23:12
 12/21 A kérdező kommentje:
Például. Meg mikor valaki mond valamit, és én mondjuk pár hónap múlva fel hozom azt, és néz rám értetlenül, hogy ő ilyet nem mondott.. O.o... és én vagyok a hülye.. nem mondom hogy én nem hazudtam soha. Elő fordul, bár tényleg ritkán. De akkoris csak ha úgy érzem hogy tényleg muszáj. És akkor is inkább más védelmében teszem. És csak érdekel hogy létezik ilyen ember? Komolyan el kéne fogadni hogy mindenki hazudozik ha kell ha nem?
2018. szept. 11. 23:13
 13/21 anonim ***** válasza:
Jó, már csak ennyi, aztán húzok... Szóval nekem meg volt olyan, ami megtörtént, elmeséltem, aztán hónapokkal később nem emlékeztem, aztán még később eszembe jutott, hogy bakker, ilyen tényleg történt. Szóval ilyen esetben nem kell készpénznek venni, hogy kamu a dolog... Lehet, csak híg az agya, mint nekem néha! :) Persze a nagy sztorik felejthetetlenek, szóval... :) Na, jó éjt. :D
2018. szept. 11. 23:15
 14/21 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon jó kérdés. Megosztanám veled, hogy én mikor vagyok őszinte és mikor hazudok és miért.

Őszinte akkor vagyok, ha:

1) megbízom abban, akivel beszélek,

2) számomra nem szenzitív témáról van szó,

3) ismeretlen emberrel beszélgetek, névtelenül,

4) hasznom van belőle.

Megpróbálok nem hazudni; hogyha olyan témáról van szó, amiről nem akarok beszélni, akkor próbálom megértetni az illetővel, hogy ezt ne. A hazugság akkor jön, ha:

1) az illető ezt nem érti meg,

2) a témát nem tudom kikerülni, de félek felvállalni a saját véleményemet és a személyes tapasztalataimat (például mert a közösségben az nem elfogadott).

24/F

2018. szept. 11. 23:16
 15/21 A kérdező kommentje:
😅 jóéjt!
2018. szept. 11. 23:17
 16/21 anonim ***** válasza:
Mert nem éri meg.
2018. szept. 11. 23:17
 17/21 A kérdező kommentje:
Na így össze szedettebb, de hasonló mint én.
2018. szept. 11. 23:18
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem éri meg? Ez a másik amit utálok, amikor csak azt látom hogy az emberek mások eltiprásán/átverésén próbálnak magasabbra jutni..
2018. szept. 11. 23:19
 19/21 anonim ***** válasza:
Én általában őszinte vagyok de amikor az őszinteséggel rontok egy helyzeten, akkor hallgatok.
2018. szept. 12. 01:56
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Szerintem igen.
2018. szept. 12. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!