Miért tartjátok ennyire nagy tabunak a meztelenséget?
A legtöbben intim dolognak tartják, ha mást meztelenül látnak. Most nyilván nem a nudistákra és naturistákra gondolok. Legtöbben kerülik az olyan szituácót, amiben a nemiszervük és nemi jellegeik (vagy azok kinézete) felfedődne. Sőt, sokan el is ítélik azokat, akik hajlandóak levenni a ruhájukat. A test lenne a létezés csúcsa? Úgy értem, hogy az csak hús, bőr, és csont. Nem felszínesség, ha ekkora jelentőséget szentelünk annak, hogy takargassuk, és a valósnál előnyösebben jelenítsük meg?
Miért ilyen "nagy szám" a meztelenség, és emberi test? Értem én, hogy ezt hagyta örökül a modern civilizáció, de hol a határ? Mert például a benszülött törzseknél maximum egy pénisztartó tok van, a nők pedig himbálózó cicivel járnak-kelnek, nekik az a természetes.
A modern ember, aki magát az evolúció csúcsának tartja, növények génállományát keresztezi, az űrben jár és a föld alatt, olyan fontosnak tartja az összetartozást, hogy komplex szociális ellátórendszert épít ki (nyugdíj, GYES, stb), törekszik a fejlett kommunikációra papíron, interneten, rádióban, az miért nem képes felülkerekedni az eltanult, magára erőltetett normarendszeren.
Ez nem emberölés, nem ártó szándékú dolog, de még a prostitúcióhoz sincs semmi köze. Szerintem sokkal boldogabb, és kiegyensúlyozottabb lenne a társadalom (testképzavarokra gondolok, meg szexuális szorongásra), ha levetkőznénk a gátlásaink hátrányos részét. Mert ha nem, akkor hol a határ? Olyanok leszünk, mint az arabok (?). Akkor a nőknek a fejüket is el kell takarniuk. Márpedig felmérések szerint a legvonzóbb a férfiak számára a nők arca.
Nektek mi a véleményetek? Kort, és nemet is kérek.
Köszi mindenkinek a választ. Sajnos főkérdést a legtöbben nem válaszoltátok meg :-/
"MIÉRT TABU?"
Azért tabu, mert ilyen a neveltetés, a társadalmi elvárás, hogy nem illik meztelenül lenni. Sok családban még egymás előtt is szégyenlősködnek.
Aki nudizik vagy meztelenkedik, azt mindenféle perverznek magamutogatónak mondják.
Szerintem nem tabu, hanem egy szokás. Az emberek pedig hajlamosak a végsőkig ragaszkodni a szokásaikhoz.
Másfelől ruhát viselni kényelmes: melegít, felfogja a koszt, eltakarja a testi hibákat, túlsúlyt, ad egy pszichológiai védőfalat.
És a legfontosabb: státusz szimbólum. Teljesen más benyomást tesz egy melós ruha, egy motoros bőrkabátos csizmás szerkó, meg egy elegáns öltöny.
A normális az, amit a többség annak tart. Ha mindenki ruhát hord, akkor kinézik a ruhátlant. Az ember természeténél fogva nem szereti a másságot, mert az evolúcióban mindig az összefogó, azonosan gondolkodók jutottak előre.
Az emberek túl intimnek érzik az olyan szituációkat, amikor valaki előtt túlzottan hiányos ruhaviseletben jelennek meg. Hogy miért? A miértjét azt pontosan nemtudom, de én is ehhez a csoporthoz tartozom.
Egyszerűen csak rossz lenne, hogyha az utcán vagy bárhol mindenki látná az intim testrészeimet. Ha belegondolok is rettentő szorongást okoz nekem.
Meg egyébként szerintem ezek a dolgok csak azokra tartoznak, akikkel olyan bizalmi, intim kapcsolatban vagyok, nem pedig bárkire az utcán, vagy bárhol.
Gondolj bele egy udvarlásba, sokkal izgalmasabb s rejtélyesebb, vonzóbb az, ha nem villogtat mindent mindenki.
+nekem olyan nem kell, aki mutogatja mindenét.
Számomra a meztelenség amolyan "csak azzal osztom meg mindenemet, aki a párom s ő is velem osztja meg"
Számomra az feladja a büszkeségét, aki csak úgy mindenét mutogatja.
Emberek vagyunk, nem állatok.
Művészként a páromra múzsaként is tekintek, hiszen kivül belül az ideálom.
Azok a gyönyörű testvonások, arcvonások...
Ahogy az egyenes, büszke tartás mellett a részletek szépségeiben is elmerülök pl ahogy a gerinc besüpped az izomzatok közt.
Megfelelő fény-árnyék játszadozás mellett csodálatos mindez.
+én nem szívesen látok ruhákban sem szívesen sok embert, nemhogy ruha nélkül pfejjjj
Amilyen undorítóak vagy nem ideáljaim ...
Köszönöm kihagyom.
Mindenki élvezze annak a testét akiét akarja, izgulj amire akarsz, de nem kell mindenkinek tudni s látni dolgokat.
Ezért nem kell a meztelenség.
Az meg más ha pl mi itthon pucérkodunk, mert jól esik.
De ha várunk valakit, azt nem egy szál fszban várom, hiába lenne mire büszkének lenni.
No meg igen, ez a téma is sok embert érintene, rengetegen nem elégedettek önmagukkal és kellemetlenebb lenne
Pl kis farkúak, kis mellűek, löttyedt testűek, hájasak, gebék, deszkák...stb
Erre is jó a ruházat, hogy kellemesebben érezzék magukat egymás közt az emberek.
Meg ne feledd:
Mindenkinek más a szép.
Valakik pl mackós pasikat bírják, valakik a nagyseggű csajokat, valakik a szálkás izmos pasikat, valakik a nagy mellű nőket, de vannak akik a gebéket szeretik.
Valakik meg betegesen arra izgulnak, hogy 150kg vagy feletti valaki....
Hidd el, jó ha van ruha. XD
Vízparton van, hogy lesápadok mennyi igénytelen ember van.
Az alkattól kezdve az ápoltságig...
27
"Nem felszínesség, ha ekkora jelentőséget szentelünk annak, hogy takargassuk, és a valósnál előnyösebben jelenítsük meg?"
De, felszínesség. Sajnos egyre inkább felszínes az egész társadalmunk. Csak meg kell nézni, hány olyan ember van, aki menő ruhába, cipőbe, menő autóval mászkál, menő helyeken nyaral, közben tudni lehet róla, hogy a lakása egy koszos romhalmaz. Hányszor van, hogy divatos ruhák alól igénytelenül kinéző, kopott, agyonmosott fehérnemű villan ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!