Miért tartjátok ennyire nagy tabunak a meztelenséget?
A legtöbben intim dolognak tartják, ha mást meztelenül látnak. Most nyilván nem a nudistákra és naturistákra gondolok. Legtöbben kerülik az olyan szituácót, amiben a nemiszervük és nemi jellegeik (vagy azok kinézete) felfedődne. Sőt, sokan el is ítélik azokat, akik hajlandóak levenni a ruhájukat. A test lenne a létezés csúcsa? Úgy értem, hogy az csak hús, bőr, és csont. Nem felszínesség, ha ekkora jelentőséget szentelünk annak, hogy takargassuk, és a valósnál előnyösebben jelenítsük meg?
Miért ilyen "nagy szám" a meztelenség, és emberi test? Értem én, hogy ezt hagyta örökül a modern civilizáció, de hol a határ? Mert például a benszülött törzseknél maximum egy pénisztartó tok van, a nők pedig himbálózó cicivel járnak-kelnek, nekik az a természetes.
A modern ember, aki magát az evolúció csúcsának tartja, növények génállományát keresztezi, az űrben jár és a föld alatt, olyan fontosnak tartja az összetartozást, hogy komplex szociális ellátórendszert épít ki (nyugdíj, GYES, stb), törekszik a fejlett kommunikációra papíron, interneten, rádióban, az miért nem képes felülkerekedni az eltanult, magára erőltetett normarendszeren.
Ez nem emberölés, nem ártó szándékú dolog, de még a prostitúcióhoz sincs semmi köze. Szerintem sokkal boldogabb, és kiegyensúlyozottabb lenne a társadalom (testképzavarokra gondolok, meg szexuális szorongásra), ha levetkőznénk a gátlásaink hátrányos részét. Mert ha nem, akkor hol a határ? Olyanok leszünk, mint az arabok (?). Akkor a nőknek a fejüket is el kell takarniuk. Márpedig felmérések szerint a legvonzóbb a férfiak számára a nők arca.
Nektek mi a véleményetek? Kort, és nemet is kérek.
Ez azért érdekes, ha egy ápolatlan embert látunk az utcán azt megszóljátok, ha egy nincstelen ember sétál lenézitek, ha egy tiszta de csak olcsó ruhában járó emberbe ütköztök rosszanlóan néztek rá, folytathatnám tovább. Sajnos az emberek többsége megszólja a másikat. Ez köver, ez sovány, ez túl szōrös, ez csupasz, stb.
Miért nem lehet mindenkit elfogadni úgy ahogy van.
Elōitéletekkel él a legtöbb ember, ezt hozta ez a „szuper“ civilizáció.
Elfogdni és elfogadtatni.
Talán el kellene ezen gondolkodni.
Én meztelen párti vagyok
46/F
A 13-as hozzászólóval értek egyet!
Nem a viseletet, a ruhát, hanem az embert kellene nézni, azt elfogadni.
És persze, nem úton, útfélen pucéran lenni, mert azért határa lehet a meztelenségnek, de pl. öltözőkben, zuhanyozókban se kellene "csadoros" azonos nemű embereket látni!
"túlnyomó részben a hormonok miatt van" Kérdezz már meg erről egy endokrinológust is! Biztos van, akinek betegség okozza, vagy hormonzavar, de az kb 1-2%-ban van csak.
ROhadt érdekes, hogy 100 éve nem volt ennyi kövér ember. Azóta ennyire felszaporodott volna az ilyen jellegű hormonbetegségek előfordulása? Nem hiszem!
Részemről a ruha viselésének okát két dologban látom, egyrészt a természeti viszontagságok elleni védekezés másrészt pedig a társadalmi elvárás.
Ha meg személyes tekintetben nézzük, részemről úgy vagyok vele, hogy totál nem érdekelne, hogy valakin van vagy nincs ruha. 5 éves kor fölött körülbelül mindenki tudja, hogy melyik nemnek mi van a lába között. Meg úgy alapból is, azt sem értem, hogy ez az egész honnan indult, miért kell a nemi szerveket annyira takargatni?
Én meztelen párti vagyok.
Szerintem jó lenne ha kicsit elfogadottabb lenne a meztelenség.
Pl: otthon kertben, ne legyen gond ha valaki meztelenül érzi jól magát.ne kelljen azon aggódni, hogy jajj meglát a szomszéd, vagy ismerős jön, és gyorsan öltözni mert ugye mit szol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!