Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért tartjátok ennyire nagy...

Miért tartjátok ennyire nagy tabunak a meztelenséget?

Figyelt kérdés

A legtöbben intim dolognak tartják, ha mást meztelenül látnak. Most nyilván nem a nudistákra és naturistákra gondolok. Legtöbben kerülik az olyan szituácót, amiben a nemiszervük és nemi jellegeik (vagy azok kinézete) felfedődne. Sőt, sokan el is ítélik azokat, akik hajlandóak levenni a ruhájukat. A test lenne a létezés csúcsa? Úgy értem, hogy az csak hús, bőr, és csont. Nem felszínesség, ha ekkora jelentőséget szentelünk annak, hogy takargassuk, és a valósnál előnyösebben jelenítsük meg?

Miért ilyen "nagy szám" a meztelenség, és emberi test? Értem én, hogy ezt hagyta örökül a modern civilizáció, de hol a határ? Mert például a benszülött törzseknél maximum egy pénisztartó tok van, a nők pedig himbálózó cicivel járnak-kelnek, nekik az a természetes.

A modern ember, aki magát az evolúció csúcsának tartja, növények génállományát keresztezi, az űrben jár és a föld alatt, olyan fontosnak tartja az összetartozást, hogy komplex szociális ellátórendszert épít ki (nyugdíj, GYES, stb), törekszik a fejlett kommunikációra papíron, interneten, rádióban, az miért nem képes felülkerekedni az eltanult, magára erőltetett normarendszeren.

Ez nem emberölés, nem ártó szándékú dolog, de még a prostitúcióhoz sincs semmi köze. Szerintem sokkal boldogabb, és kiegyensúlyozottabb lenne a társadalom (testképzavarokra gondolok, meg szexuális szorongásra), ha levetkőznénk a gátlásaink hátrányos részét. Mert ha nem, akkor hol a határ? Olyanok leszünk, mint az arabok (?). Akkor a nőknek a fejüket is el kell takarniuk. Márpedig felmérések szerint a legvonzóbb a férfiak számára a nők arca.

Nektek mi a véleményetek? Kort, és nemet is kérek.

2018. szept. 11. 15:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
31%
Értem mit akarsz kérdezni és bizonyos dolgokban igazad is lehet,de sajnos(vagy nem sajnos) az elmúlt évszázadokban így szocializálódtunk..De van azért némi változás,ott vannak pl a nudista strandok.Ha először vagy valószínűleg kellemetlenül érzed magad,aztán ha elmúltak a gátlások,valóban felszabadult lehetsz(és azt veszed észre hogy máshol jár az agyad,már nem is veszed észre hogy mindenki meztelen).Na ha eljutsz eddig akkor tényleg nincs szorongás,de ettől függetlenül ez sem jön/jöhet be mindenkinek és ennek ezer oka van.
2018. szept. 11. 18:51
 12/26 anonim ***** válasza:
45%
Azért, mert a nyugati kultúra sokkal civilizáltabb, mint a primitív törzsek, és igényt tartunk a magánszférára. Míg a törzsekben az interperszonális kapcsolatok nagyon meghatározóak a túlélés érdekében, addig a mi társadalmunkban az emberek el vannak idegenedve egymástól, nem hasonlítható össze ez a két kultúra.
2018. szept. 11. 19:42
 13/26 mooti ***** válasza:
35%

Ez azért érdekes, ha egy ápolatlan embert látunk az utcán azt megszóljátok, ha egy nincstelen ember sétál lenézitek, ha egy tiszta de csak olcsó ruhában járó emberbe ütköztök rosszanlóan néztek rá, folytathatnám tovább. Sajnos az emberek többsége megszólja a másikat. Ez köver, ez sovány, ez túl szōrös, ez csupasz, stb.

Miért nem lehet mindenkit elfogadni úgy ahogy van.

Elōitéletekkel él a legtöbb ember, ezt hozta ez a „szuper“ civilizáció.

Elfogdni és elfogadtatni.

Talán el kellene ezen gondolkodni.

Én meztelen párti vagyok

46/F

2018. szept. 11. 20:15
 14/26 anonim ***** válasza:
24%

A 13-as hozzászólóval értek egyet!

Nem a viseletet, a ruhát, hanem az embert kellene nézni, azt elfogadni.

És persze, nem úton, útfélen pucéran lenni, mert azért határa lehet a meztelenségnek, de pl. öltözőkben, zuhanyozókban se kellene "csadoros" azonos nemű embereket látni!

2018. szept. 12. 09:22
 15/26 anonim ***** válasza:
10%
Kedves 14-es válaszoló! Mi az, hogy "csadoros"? Valami új szleng? Amúgy én elfogadó vagyok, de tényleg. De aki istentelenül kövér, azt nem előítéletek miatt könyveljük el, s nem azért mert úgy néz ki, hanem mert mérhetetlenül IGÉNYTELEN.
2018. szept. 12. 10:10
 16/26 anonim ***** válasza:
27%
A kövérség nem igénytelenség,túlnyomó részben a hormonok miatt van.A többiről az a meglátásom,hogy ahogy korcsosul a civilizációnk úgy próbáljuk valamivel takargatni,sőt a legkorcsabbakból divatmajmot csinálni.59 éves vagyok,van fedél a fejem felett,van mit ennem ,nem fázok vannak igényeim amiket a lehetőségeimhez képest megvalósítok,alapjaiban boldognak érzem magam.Visszatérve a kérdésre,ha hideg van veszek magamra valamit a hideg ellen és nem divat szerint,a nyarakat egy szál semmiben töltöm. Ha szomjas vagyok bort vagy vizet iszom,ha éhes vagyok egyszerű kajákkal ütöm el.Az egyszerűségnél nagyszerűbb nincs!
2018. szept. 12. 11:26
 17/26 A kérdező kommentje:

"túlnyomó részben a hormonok miatt van" Kérdezz már meg erről egy endokrinológust is! Biztos van, akinek betegség okozza, vagy hormonzavar, de az kb 1-2%-ban van csak.

ROhadt érdekes, hogy 100 éve nem volt ennyi kövér ember. Azóta ennyire felszaporodott volna az ilyen jellegű hormonbetegségek előfordulása? Nem hiszem!

2018. szept. 12. 12:50
 18/26 anonim ***** válasza:
13%
A rengeteg adalékanyag a műkaja,meg a minimális mozgás is.
2018. szept. 13. 01:04
 19/26 anonim ***** válasza:
48%

Részemről a ruha viselésének okát két dologban látom, egyrészt a természeti viszontagságok elleni védekezés másrészt pedig a társadalmi elvárás.

Ha meg személyes tekintetben nézzük, részemről úgy vagyok vele, hogy totál nem érdekelne, hogy valakin van vagy nincs ruha. 5 éves kor fölött körülbelül mindenki tudja, hogy melyik nemnek mi van a lába között. Meg úgy alapból is, azt sem értem, hogy ez az egész honnan indult, miért kell a nemi szerveket annyira takargatni?

2018. szept. 13. 02:11
 20/26 anonim ***** válasza:
23%

Én meztelen párti vagyok.

Szerintem jó lenne ha kicsit elfogadottabb lenne a meztelenség.

Pl: otthon kertben, ne legyen gond ha valaki meztelenül érzi jól magát.ne kelljen azon aggódni, hogy jajj meglát a szomszéd, vagy ismerős jön, és gyorsan öltözni mert ugye mit szol

2018. szept. 13. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!