Van, hogy IQ teszt eredménye jóval magasabb értéket ad ki, mint a valós érték?
Töltöttem ki hivatalos IQ tesztet, aminek meglepően jó értéke lett, viszont az az érzésem, hogy nem valós eredményt mutat. Töltöttem ki más nem hivatalos teszteket is, de azoknak alacsonyabb volt az értéke.
A jó teszteredményen felbátorodva, olvasgattam okosabb emberek beszélgetéseit interneten, meg vitákat is követtem, de a végén majdnem mindig olyan, hogy nem értek ahhoz a vitázáshoz.
Mikor hozzá szólok egy egy témához, akkor általában az jön ki, hogy nem a legelőnyösebb volt amit mondtam, és sokszor igazítanak is emiatt helyre.
Van olyan, hogy IQ teszt túl magas értéket ad tesztkitöltőnek, ami a tényleges értéktől eltér? Vagy esetleg én vagyok csak ennyire béna, hogy szinte senkivel sem tudok rendesen beszélni?
Minél több IQ tesztet végzel el, annál könnyebben fog menni a kitöltésük, mert az agyad hozzászokik az olyan feladatfajtákhoz, amikkel általában az intelligenciát mérik. Ha életedben először teszik eléd azokat a tipikus IQ mérő "melyik alakzat illik a táblázat utolsó helyére" mintafelismerő kérdést, akkor nyilván lassabban fog menni a megoldás, mintha mondjuk harmadszor vagy ötödször próbálod megfejteni.
Ha eleget gyakorlod ezeket az IQ teszteket, a végére kaphatsz olyan eredményt is, hogy te vagy a világ legintelligensebb embere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!