Szoktál káromkodni, csúnyán beszélni? Ahol élek, itt erre senki. Nem értem.
Én is elég rondán beszélek sokszor, elköltöztem jó messzire az eredeti lakóhelytől, vidékre, itt meg senki se beszél csúnyán.
A bzmeg helyett kötőszóként az igaz-e, meg társait használják, még olyan helyen is, ahol más káromkodni szokott.
Nem akarom elrontani az itteni embereket.
Ha valaki soha nem káromkodik, az rendben van. (Habár, kicsit gyanús :D )De igazi profinak én azt tartom, aki ismeri és tudja is hazsnálni a káromkodásokat.
Kicsit olyan ez, mint a késhasználat. Ha hozzá sem nyúlsz, akkor igaz, hogy nem vághatod meg az ujjad, vagy szúrhatsz le vele másokat, de nem is tudsz pl. egy adag hasábburgonyát csinálni magadnak, vagy vajas kenyeret kenni.
A durva szavak bánthatnak, de lehetnek felszültségoldók, vigasztalók, sőt, kifejezhetnek szeretetet vagy bizalmat is. Sosem a szó gonosz önmagában, hanem a szándék, amivel mondják.
Mennyire más pl. ez a két mondat:
- Ne bántsd a barátomat!
- Hát egy nagy lóf.szt fogod te bántani a barátomat!
Ha valaki piszkálna, nekem például nagyon jól esne, ha a haverom a második mondattal állítaná le.
Igen, állandó jelleggel. Nem tudom kitől tanultam, vagy honnan ez, de az anyám pl. soha, egész életébe nem.
Megyeszékhely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!