Senki sem ugorhatja meg a szülei "lecét"?
Minap barátom mondta, hogy szerinte senki sem viheti többre az életben, mint amennyire a szülei vitték, valamint ha valakinek mindkét szülője szakmunkás volt, annak semmi keresnivalója egyetemen. Azt válaszoltam erre, hogy ez finoman szólva is hülyeség, de ő kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig ő tapasztalatból beszél, szakmunkás gyereke sosem lesz annyira intelligens, mint egy mérnökszülők gyereke.
Ti mit gondoltok?
Én meg azt látom, hogy pont volt egy váltás, és ahogy régen csak szakmunkásig, szakközépig vitték az emberek, most úgy mindenki küldi a kölykét egyetemre, főiskolára. Legalábbis az én környezetemben nagyon jellemző, hogy apu-anyu középfokú végzettségű, szakmunkás, a gyerekük meg diplomás mérnök/pénzügyes/hr-es stb.
Sőt... sógoromék szülei földművelők voltak világ életükben, szerintem végzetsségük se volt, ennek ellenére az összes gyerekük diplomás lett, és sokra vitték, ketten intézmény igazgatók lettek, az egyikőjük pedig közjegyző.
Úgyhogy felesleges ilyen elméleteket gyártani, nincs alapja.
Ha senki nem ugorhatja meg, akkor miért van az, hogy én is megugrottam és az ismerőseim nagy része is? :D
Nyugodtan megmondhatod a haverodnak, hogy orbitális baromságokat állít.
Ha ez így lenne, akkor még mindig mindenki ősember lenne.
Pont az a természetes, ha a gyerekek túlszárnyalják a szülőket. Azért fejlődik a világ, mert egyre többre viszik az emberek.
Apa mindkét szülője gyári munkás, ő maga egyetemett végzett informatikus, anya szülei középiskolai tanárok, nagybátyám egyetemi professzor és idéznék a CV-ből Ph.D. anyagtudományokból a göteborgi Chalmers Technológiai Egyetem Mikroelektronika és
Nanotudományok Tanszékén (2000. szeptember 29.). A doktori munka címe (mely részei
felhasználásra kerültek a 2000. évi Fizikai Nobel-díj kihirdetésénél és a kapcsolódó
előadásoknál):
"Molecular Beam Epitaxy and Characterisation of GaN-compounds on GaAs(001) and Sapphire(0001) "
De biztos igaza van barátodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!