Miért van az, ha valaki olyan képet rak fel, amin kilátszik a melle, akkor az k. a, meg r. c, de ha meg szoptatósat, akkor az gyönyörű, meg szép?
Főleg Instagramon figyeltem meg ezt a jelenséget.
Ha egy csaj felrak egy olyan képet, amin kilátszik a melle (még ha nem is teljesen, csak mélyen dekoltált ruhában van), akkor jobb esetben a kommentelők elmondják mindenféle k....nak, hogy mutogatja magát. Rosszabb esetben pedig letiltja az Insta a képet, mert hogy a szeméremsértő.
Ezzel szemben, amikor fiatal anyukák tesznek fel olyan képet, amikor szoptatják a gyereküket, és nekik sokkal jobban kinn van a mellük, még a bimbó is majdnemhogy teljesen látszik, akkor őket nem illeti senki sértő jelzővel, hanem el vannak ájulva, hogy milyen aranyos, szép, gyönyörű kép, jönnek a szivecskék stb.
Ez miért nem magamutogatás, miért nem közönséges?? Hisz elvégre ugyanarról a testrészről van szó... Mégsem k..váznak le egy ilyen nőt sem.
Erre tud valaki értelmes, elfogadható indoklást adni???
Mert az egyik egy szoptató édesanya, aki táplálja a gyermeket. A másik meg egy ku.rva, aki mutogatja magát.
Ha nem érted a különbséget, akkor buta is...
Én nem ítélem el egyiket sem. Csak szerintem egy ilyen "mellmutogatós" kép egyáltalán nem való egy nyilvános, közösségi oldalra.
És most itt nem a szoptatás, mint tevékenység a lényeg, mert az valóban teljesen természetes dolog. Viszont szerintem legalább ennyire intim is, ezért nem értem, hogy miért kell kiposztolni, hogy ország-világ lássa, ahogy eszik a pici. Talán ezek az anyukák nem azért rakják ki, hogy gyűjtsék rá a like-okat? Szerintem ez is ugyanúgy magamutogatás, mint ha valaki "csak úgy" rakja ki a melleit, ebből a szempontból, nincs különbég köztük.
Még egyszer kiemelném, hogy itt NEM magáról a szoptatásról van szó, hanem arról, hogyha ezt valaki nyilvánosan megosztja, hogy mindenki lássa.
Primitív és közönséges mindkettő, a gyerekem táplásához is kinek mi-köze van, magánügy.
Azt se tette közszemlére az "anyuka", mikor készült a gyerek.
Utolsónak igaza van, ennyi erővel tényleg azt is kirakhatná, amikor "csinálták" a gyereket.
Utolsó előtti: én több ilyenbe is belefutottam már, ezért is írtam ki a kérdést.
Itt pl a lányzó egész gyűjteményt rakott fel, büszkén kijelentve, hogy ezek a kedvenc szoptatós képei: [link]
Én nagyon toleráns vagyok, és volt, hogy az akkori munkahelyemre betérő anyukát beengedtem az öltözőbe szoptatni.
Viszont én nőként viszolygok a látványától és a hangtól is. Nem kezdek el ordibálni, ha valaki szoptat mellettem, inkább elülök.
Minap mesélte ismerős, hogy pesti szórakozhelyen (oké kiülős teraszos kocsma) egy jól szituáltnak kinéző nő szoptatni kezdett, körülötte három gyereke össze-vissza ugrált. Este kilenckor. Hát szerintem ez gáz.
Elmennék lazulni, és akkor ez fogad. Nem való oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!