Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az lehet, hogy valakinek más...

Az lehet, hogy valakinek más a személyisége, ha idegen nyelven beszél?

Figyelt kérdés

Ha angolul társalgok, akkor azt vettem észre magamon, hogy sokkal visszahúzódóbb vagyok. Magyarul nincs gondom a kommunikációval, nyílt vagyok, gördülékeny beszélgetés, stb, de angolra váltva olyan nehezen jönnek a gondolatok ki a számra, sokkal kevesebbet szólalok meg egy beszélgetés során. Pedig nem a nyelvprobléma a gond, ha nem is anyanyelvi szinten, de folyamatosan tudok(nék) beszélni.

Vannak hasonló tapasztalatok?

2018. aug. 9. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
DE, a nyelv a probléma!
2018. aug. 9. 14:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg pont fordítva van, pedig alig tudok angolul. Felszabadult vagyok meg eltűnnek belőlem a gátlások. Szóval szerintem lehetséges! :D

De például ha németül beszélek, akkor nagyjából ugyanolyan vagyok, mint amikor magyarul...

Azért én a te esetedben inkább arra gondolnék, hogy ha nem is tudatosan, de tudat alatt talán félsz attól, hogy hibázol, rosszul mondasz valamit, vagy ha valami eszedbe jutna, nem tudnád lefordítani és "inkább eszedbe se jut", vagy ilyesmi dolgokra... Persze lehet, hogy nem így van, csak mondtam :)

2018. aug. 9. 14:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van ilyen, hogy valaki másképp viselkedik, ha más nyelvet beszél.

[link]

2018. aug. 9. 14:39
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni, hogy más lesz a személyiséged.... Nem cserélgeti az ember a személyiségét, ahogy azt a tinik képzelik, egyszerűen gyenge az angolod és nem tudod magad kifejezni. Szerinted tudnál folyamatosan beszélni, de amúgy meg nem tudsz. Eléggé ellentmondásos.
2018. aug. 9. 14:40
 5/6 A kérdező kommentje:

lehet a nyelv áll akkor mögötte.

De akkor is, például angolban csomószor beleszövöm a mondataimba, hogy f.ck :D

Ami magyarban nem jellemző rám, hogy csúnyán beszélek... (najó a bmeg, de az mindenkivel előfordul)

2018. aug. 9. 14:42
 6/6 anonim ***** válasza:
96%
Igen, ez egy létező dolog, de nálad inkább a nyelv ismerete a gond. Ezt akkor lehet jobban összehasonlítani, ha mindkét nyelven folyékonyan tudsz beszélni. Én például teljesen más hangnemben, stílusban beszélek angolul meg németül. Az "angol személyiségem" sokkal humorosabb, viccelődős. A német meg sokkal komolyabb.
2018. aug. 9. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!