Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ennyire állatgyűlölő nemzet...

Ennyire állatgyűlölő nemzet lennénk?

Figyelt kérdés

Lelőtték azt a kutyát. Hallom ma a boltban, hogy két ember szinte dicsérte a srácot, előttem álltak a sorban. Utána inkább felhangosítottam a zenét, nem akartam hallani.

Híroldalakon is elég sok az olyan vélemény miszerint az öleb az nem kutya és jól tette a fiú amit tett.

DE már többször szembesültem ezzel a felfogással, két kutyám volt. Mindkettő jól nevelt volt, felszedtem az ürüléküket. Mégis többször kaptam olyan beszólásokat, hogy kutyát kitiltanák a városból, sőt kamaszoktól ilyet is, röhögve "múltkor ilyen kutyát akasztottunk, nem?". Amikor húgom sétáltatja ő mesélte, hogy többször kap "biztosan nyalatja magát a döggel" jellegű beszólásokat. Neki tacskója van, de az is jól nevelt.

24/F

2018. júl. 22. 12:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
60%
Csak az ostoba ember gyűlöli az állatot. Normálisnak vagy közömbös vagy szereti.
2018. júl. 22. 14:18
 12/21 A kérdező kommentje:

"Én szeretem az állatokat, abszolút az állatkínzás ellen vagyok de mikor egy elütött macska megmentésére több ember mozdul meg és adakozik, mint egy beteg ember megsegítésére nálam azért ki tud nyílni a bicska."

Mert a kettő nem létezhet együtt? Miért kell szembeállítani a dolgokat? Én azt látom, hogy beteg gyerekeknek-embereknek sokan segítenek. Én is segítettem már, hajléktalannak is-van egy nő, akinek rendszeresen viszek ételt, ruhát, tisztálkodószereket. Rengeteg hülyeségre költik az emberek a pénzüket, miért fáj neked az, hogy valaki pl egy sérült macskát segít és ő dönti el, hogy kinek adja a pénzét?

2018. júl. 22. 14:18
 13/21 A kérdező kommentje:

Nemarendőrség, támadt már meg kutya ezért furcsa a hozzászólásod, mert sima rúgástól csak még agresszívabbak lesznek lesznek. 5-6 kutya megtámad, akkor nem úszod meg, ne haragudj, de ezt nem hiszem el.

Az viszont tény, hogy sok az alkalmatlan gazda. De akkor ez feljogosít valakit egy öleb lelövésére? Vagy arra ,hogy békés kutyásoknak akasztással stb jöjjenek?

Ne terelj.

2018. júl. 22. 14:22
 14/21 A kérdező kommentje:
"meg tanulod utálni a gazdákat" Tehát akkor engem is utálni kell, mert volt egy rossz tapasztalatod.
2018. júl. 22. 14:23
 15/21 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező. Én csak azt írtam le amivel én találkozom.

Persze lehet azt mondani, hogy valaki több helyre is adakozhat de azért nem ez a legjellemzőbb. (az is csoda ha valaki adakozik)

És lehet velem van a hiba, de amikor azt látom, hogy kemény 10-20e ft-ok gyűlnek össze egy facebook poszt alatt az elütött cicának és rögtön 10 ember indul el segíteni neki, nekem akaratlanul az jut eszembe, hogy ez a pénz és energia talán "jobb" helyen lenne egy családsegítő központban. (én alapvetően szívesebben adakozok jótékonysági szervezeteknél mert valamennyire kivédhetők vele a "kamu" kunyeráló emberek.)

De persze ettől jogos a felvetésed, és mint mondtam én is szeretem az állatokat és egyetértek az állatkínzók elleni törvények szigorodásával.

Engem ez a kiforduló magatartás zavar, mikor valaki olyat mond (múltkor volt itt egy ilyen kérdés és döbbenetes volt olvasni a válaszokat) hogy ha választania kéne egy kutya és egy kisgyerek megmentése között (a folyóból) a kutyát (!) választaná!

2018. júl. 22. 14:38
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

Egy ismerősömről kiderült, hogy ha kiszalad elé egy macska vagy egy kutya, direkt felgyorsítja a kocsiját, hogy elüsse őket.

Egyszer egy társaságban valaki röhögve meséli, hogy a nagyapja mekkora arc; ha a macskája a verandára megy, mindig úgy lerúgja, hogy csak úgy repül. A társaság többi tagja vele együtt nevetett.

A volt szomszédunk láncra verve tartotta a kutyáját, nem emlékszem, hogy egyszer is elengedte volna, és folyton ordított vele, és botokat hajigált hozzá, ha a kutya ugatott.

Egyet értek veled, kérdező, hányadékok az emberek, de ami még kiábrándítóbb, hogy az állatokat még így is többre tartjuk, mint az embereket. (Az állatmenhelyek kapják a legtöbb adományt a rákos gyerekek után)

2018. júl. 22. 14:45
 17/21 anonim ***** válasza:
40%
Lehet itt sápítozni, hogy az állatokat túlbabusgatják, mégis minden napra egyre több durva állatkínzós eset jut. Az ilyenek később gyerekeket időseket bántanak. Fogjátok már fel a kérdező egy létező jelenségről panaszkodott ti meg jöttök a jaaaj az állatokat többre becsülik mint az embert bullshittel. Hogyan jön ez ide.
2018. júl. 22. 14:49
 18/21 A kérdező kommentje:
De a folyóból kimentős válaszok elméletiek, egy kérdés alatti vélemény volt, nem irányult ténylegesen emberre. A beszólások, agresszivitás, állatkínzás kézzelfogható. Persze az tényleg szomorú, hogy gyerekeket kevésbé segítenek, ilyen téren bizony nekem is van mit fejlődnöm. Teljesen érthető, amit leírsz nem kötekedni akartam.
2018. júl. 22. 14:57
 19/21 A kérdező kommentje:
Mielőtt jön, hogy én pontoztam le a válaszokat, én mindenkinek zöldet adtam, nemarendőrségnek is, ahogy látszik.
2018. júl. 22. 14:59
 20/21 nemaRendőrség ***** válasza:
6%

Nem nagy kutyák támadtak meg, hanem ilyen puli szintűek.

A nagyobb kutyákat általában olyanok veszik akik értenek is hozzá (vagy vesznek egy golden retrievert és le van tudva).

Az egyedülálló középkor7 ("macskás") nők vesznek ilyen kisebb/közepesebb kutyákat és nem tudják megnevelni.

Meg azért 190cm magas vagyok és járok edzeni. Egy pitbull ellen nem tudom mennyi esélyem lenne, de egy átlag kutyát simán lerugok és kész

2018. júl. 22. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!