Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek arcvonását formálja...

Az emberek arcvonását formálja a környezet amiben élnek?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha valaki Németországban él “németesedik” az arca vagy aki az USA él annak “amerikasodik”?

2018. ápr. 13. 20:02
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Dehogy formálja,mitől?

Ilyen alapon elmész Vietnamba,akkor besárgulsz?

Olyan értelemben el lehet képzelni,hogy valaki bekerül életvitelszerűen egy italozós környezetbe,ahol alkesz lesz,ettől pedig alkesz arca lesz.

2018. ápr. 13. 20:06
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Én értem, mire gondol a kérdező. Megnézve pl. Nicolas Sarkozy-t, szerintem annyira "be van franciásodva", hogy már egy "magyaros" arcvonást se lehet felfedezni rajta. De lehet, hogy fordítva igaz az egész, és azok tudnak jól beilleszkedni egy másik társadalomba, akiknek az arcvonásai hasonlítanak az adott társadalom többségének tagjaihoz.
2018. ápr. 13. 20:15
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Vedd alapul a cgányokat. Teljesen németes aki németben és angolos kinézetű aki ott él.
2018. ápr. 13. 20:47
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt nem nemzetiségeknél, hanem életstílusban/módban különböző embereknél figyeltem meg, de most hogy gondolkozok rajta a nemzeteknél is lehet valóságalapja.

Abból indulok ki, hogy népenként más és más mimikát használunk az érzelmeink kifejezésére, máshogy mozognak az arcizmaink az életünk folyamán, az pedig lehet befolyásoló hatással az izmok elhelyezkedésére.

2018. ápr. 13. 21:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
igen, én is értem a kérdezőt és erre még én sem találtam meg a magyarázatot. fogalmam sincs, miért, de rögtön látom, ha valaki külföldi, és nem (csak) a ruházata alapján.
2018. ápr. 13. 22:52
 6/7 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is létező dolog, és több összetevős. Egyrészt az azonos földrajzi helyen élők jórészt azonos ősöktől származhatnak, így visszatérő lehet egy-egy arcvonás, akár nemzeti szinten is. Aztán szerintem a beszélt nyelv, a hangképzés is alakíthatja a mimikát, pl a franciáknak sok "csücsörítős" hangzójuk van, és tényleg úgy is áll a szájuk :) Meg aztán ott van a gazdasági helyzet. Egy svájci nyugdíjas soha nem lesz olyan leharcolt, mint egy magyar, nem kellett egy életen át a minimális megélhetésért küzdenie, nem csak vegetált, nem stresszelt annyit és úgy.
2018. ápr. 13. 23:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

formálja a nyelv, kultúra, helyi divat, szokások...

Sőt, ez településenként is változó, még Magyarországon belül is.

Több városban, faluban éltem már, nagyon eltérőek tudnak lenni az emberek.

2018. ápr. 14. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!