Fiúk! Nektek fontos, hogy egy lány helyesen írjon?
Én lány vagyok, és nagyon sok olyan fiúval találkoztam már, aki nem adott annyit magára, hogy kirakja az írásjeleket, ékezeteket. Számomra ez egy alap intelligenciát megmutat, hogy mennyire igényes az illető.
Kíváncsi volnék a másik oldal véleményére. A fiúk között is vannak olyanok, akik fontosnak tartják, hogy egy lány legyen ennyire igényes, vagy lány létemre csak én rendelkezem ennyire magas elvárásokkal, és ez már szőrszálhasogatás?
Olyan 75 WPM gyorsasággal gépelek átalgosan, de ennél magasabb a rekordom. Ez nem kifejezetten gyors, de már jóval átlag fölötti.
Néha félre ütöm a billentyűt vagy a gyorsaság miatt a sorrendet kicsit elrondom (pl.: gyors helyett goyrs) meg szintén a gyorsaság miatt inkább szabad írásnak tűnik, mint megfogalmazott kommunikációnak. Az az lehet benne nyelvtni hiba vagy furcsa megfogalmazás ... ahogy az élőbeszéd sem tökéletes, de ott elnézzük a hibákat, vagyis inkább nem vesszük észre őket...
Megy valamiért ... nem tudom pontosan az okát. Lehet régebben berügzünk, de sok esetben a "vagy" szó helyett "vagyok" szót gépelek. Lehet valamilyen izom memória.
Ha lassan és összeszedetten gépelnék biztosan mindig tökéletes lenne a helyesírásom, de így ... mindig találni benne hibát.
Szóval a fentebb leírtak nem zavarnak másoknál, mert azt feltételezem, hogy ők is hasonló helyzetben vannak.
Engem igazán az zavar ha valaki rövidítéseket és helytelen szavakat használ. Pl.: vok, mennyé (menj helyett) stb... Inkább az a baj ha valaki tanulatlan paraszt módjára ír nem az ha időnként valamit rosszul ír le.
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak. Örülök, hogy több különböző véleményt ismerhettem meg, és mind intelligens formába volt öntve.
#7: Nem így értettem a kijelentésem, nem akartam általánosítani. Lehet, hogy kicsit rosszul fogalmaztam, de tulajdonképpen az érdekelt, hogy a többség hogyan látja a dolgot.
#8: Melyik helyre gondolsz? Erre?
"magas elvárásokkal, és ez már szőrszálhasogatás?"
Szerintem kell oda vessző...
#10: Azért az nem igazán magolás kérdése, hogy a mondatot nagybetűvel kezdem, meg hogy rakok mondatvégi írásjelet. Nem várom el, hogy mindenki helyesírásbajnok legyen, de azért ezeket az alap dolgokat mindenki meg tudja tenni, aki fordít rá egy kis figyelmet.
#12: Igen a rövidítések és helytelen szavak... Ezek irritálnak a legjobban.
Még a szextől is elmenne a kedvem, ha a kiszemeltem bután írna.
25f
"kirakja az írásjeleket, ékezeteket"
Nem a nagybetűről beszéltünk. :D A mondat elejét és végét nyilván nem árt jelölni. Van egy lány aki non-stop azzal szórakozik, hogy a melléütések miatt pattog.. majd közli, hogy idegesíti ha rövid ~1 szavas mondatokat nagybetűvel kezdek / pontot rakok a végére... WTF? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!