Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek van remény a...

Szerintetek van remény a magyar embereknek?

Figyelt kérdés

A problémám a magyar emberek mentalitásával van. Tele vagyunk frusztrációval, amit egymáson vezetünk le, úgy, hogy gyűlölködünk, kib*szunk a honfitársainkkal, ellopjuk, tönkretesszük ami a másé, bosszúálók vagyunk, tülekszünk, taposunk, rosszindulatúak vagyunk.

Ennek történelmi okai is lehetnek, sok elnyomás, kommunizmus, egymás figyelése és beárulása, passzív-agresszió már a vérünkben van.

Nyilván bennem is megvan sok minden ezekből, mert itt nőttem fel és szocializálódtam, de sokat éltem külföldön és valahogy nyugatabbra ez nem igazán jellemző. Valahogy tudnak együtt élni az emberek egymás mellett, pl. ha valaki társasházban lakik, nem üvölteti a zenéjét mert nem akar zavarni másokat vele. Szerintem az a normális, hogy addig csinálok valamit, amíg ezzel a környezetemet nem zavarom.

A vezetési kultúra itt balkán szinten mozog szintén, agresszió, ledudálás, menj az anyádba, stb. stb. Én pl. nem merek itthon vezetni, pedig sok éve vezetek, félek a többi sofőrtől, túlzottan agresszívan vezetnek, nem előzékenyek senkivel sem. Jó példája erre a biciklisek és autósok közti gyűlölet. Csak meg kellene tanulni egymásra FIGYELVE létezni és nem csak legyakni a másikat ahol érem.

Mennyi idő kell, hogy ezek a dolgok kiírtódjanak az emberekből itt és kulturáltabbá váljunk? Sokszor gondolkodtam, hogy talán majd a fiatalabb generáció, akik látnak, tapasztalnak új dolgokat, hogy máshogy is lehetne, de nem elég gyors a változás úgy érzem. Pl. a mai kisgyerekeket is sokan úgy nevelik, hogy mindent szabad neki, és akit esetleg ez zavar az le van *** és kuss a neve.

Szerintetek mikor ez megváltozni a magyar fejekben?

2018. júl. 11. 13:20
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Szerintem gond az, hogy politikai szinten nagyon rövid távlatokban képesek csak gondolkodni. Rövid távon így persze jön a siker, de hosszú távon csak egy erős középosztály lenne képes fenntartani a társadalmat. Most mintha a gazdagabb egyre gazdagabb lenne, a szegényeket meg elengedik, még jól beléjük is rúgnak.
2018. júl. 11. 13:54
 12/26 anonim ***** válasza:
szerintem az embereknek fel kéne nőniük és nem mástól várni a boldogulásukat hanem saját maguktól. nagyon sok gyerek él magyarországon akik életkorban már felnőttnek néznek ki. ez az alapvető baj.
2018. júl. 11. 14:01
 13/26 anonim ***** válasza:
34%

Sajnos 4-es pont ugyanezt csinálja.

Újjal mutogatunk mindig más és más.

Mi a bajod a felső tízezerrel?

Kit bántanak?

Neked mentek?

ELvették a vagyonodat?

Bántottak?Megvertek?

Miért kell a sikeres embereket szídnotok?

Ez a baj itt,inkább venni kellene a fáradságot és leülnél egy ilyen emberrel beszélgetni,hogy hogy csinálta?

Plusz lehet kicsit mögé kellene nézni,hogy mennyi munka,lemondás,mennyi fejlődés kell,hogy ő abban az Audiban meressze a s_ggét,meg megvegye az iPhone-t a gyermekének.

Amihez senkinek semmi köze,neked mivel lesz jobb 4-es ha szídod a sikeres embereket?

Tételesen sorold fel?Mit tesz az életedhez?

Most lehet támadni de Brian Tracy kellene hallgatni meg elmenni coachhoz is,csak az a baj,a sírás a rinya az megy itthon de tenni egyik sem tesz érte.

Kérdező:

[link]

Ezt olvasd el,válaszok benne vannak.

Kifogások ez megy itthon.

Mindig mindenki hibás csak saját maguk nem.

Kevin Trudeau: ,,Take one hundred percentage responsibility of your life".

Hanganyag:

https://www.youtube.com/watch?v=AtzDz1FbR6k&index=5&list=PLS..

Tudom lepontoznak majd meg jön egy pár aki huzzál már innen a szabópéterfanosságoddal tudom tudom meg fogom kapni,de nem érdekel.

2018. júl. 11. 14:15
 14/26 anonim ***** válasza:

Idén áprilisban sem az volt a reakció, hogy legyen végre egy életképes ellenzék, hanem az, hogy az elénk rakott étlapról megrendeltük a legkevésbé szar moslékot – ebben én is hibás vagyok, hiszen nem tettem lépéseket afelé a bizonyos életképes ellenzék megalakulása felé. Ez a tanult tehetetlenség már régóta jelen van a magyar lakosságban, nem látom be, mi változtatná meg, de alulról nem valószínű ilyen kezdeményezés, hiszen onnan ered a romlás is. Mindazonáltal nagyon szeretnék egy magát felnőttnek gondoló társadalomban élni, amelyik hosszú távban tervez, felismeri és elutasítja a hamis dilemmákat, nem fogadja el a kellemes hazugságokat.

#13 10 millió pszichopata biztos élhetőbb országot teremtene :D

2018. júl. 11. 14:52
 15/26 anonim ***** válasza:

Valószínűleg igen 14-es.

De a pszichopata tudod mit jelent?

Az a személy aki tudja koordináni irányatani az érzelmeit tehát tud racionális maradni és igen előbb saját magát nézi aztán mást.

Miért lenne baj,ha az emberek ebbe fejlődnének?

Miért nem próbáljátok ki egyszer végig hallgatni?

Miből gondolod,hogy rossz amit Brian Tracy vagy a coachok csinálnak?

Mit kellene akkor?

Mert ha ez így marad de mást várunk el,na akkor agybaj van a köbön.

,,Ugyanazt csinálni és más eredményt elvárni azt jelenti elment az eszed."

--Albert Einstein

2018. júl. 11. 14:59
 16/26 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elszomorítani, de az ember nem csak saját maga sorsa kovácsa.

Lehet ezzel jönni, mert részben igaz.

De társadalomban élünk, ahol ha tetszik ha nem össze kell dolgoznod a körülötted lévőkkel a gazdasági felépítés miatt. Ennél a pontnál már mások akaratától is függ a sorsod.

Csak egyszerű példa. 2. vh Németország megtámadja Oroszországot és sok orosz faluban kiírtanak jópár oroszt bármi ok nélkül. Gondolj most bele, ott laksz, hirtelen megtámad egy hadsereg, agyonlőnek. Építheted a saját sorsod, kovácsolhatod, így is úgy is kinyírnak. Ez az élet.

2018. júl. 11. 15:11
 17/26 anonim ***** válasza:
51%

De itt most nincs vh könyörgöm.

Megint nem a megoldás hanem a kifogás.

De egy átlag ember bármikor tudna tenni.

Hogy mit?

Mondjuk normális szakmát tanul + nyelveket aztán megy is ki azonnal vagy itthon boldogul.

Teper hajt,fejleszti magát,meg szakmájába mindig tanul,akár feláldozza magánéletét is évekre.

Csak ez nem tetszik az embereknek mert ez munkával jár.

2018. júl. 11. 15:14
 18/26 anonim ***** válasza:

Noha azt írod, hogy benned megvannak az ilyen tulajdonságok, az nagyon jó jel, h mindezek zavarnak téged.

A kérdésedre válaszolva: nem, ennek az országnak már vége.

A fiatalabb generációban vannak még értelmesebbek - mennek is szépen külföldre.

Az 40+ emberek zöme meg menthetetlen.

Muszáj politizálni: pont a választás mutatta meg, hogy a legtöbb magyar mennyire szervilis, buta, erre mást nem lehet mondani. Semmilyen fejlődést nem látok a fejekben.

és pont jó példát említesz a zenebömböltetéssel: igen, itt már az alapvető dolgokkal is gondok vannak, a magyarok nagy része nem tud kulturált normális felnőtt módjára viselkedni:

-zenebömböltetés

-fűrészelés este 9-kor

-a közlekedési morál borzalmas. tanulóvezető vagyok, és egyszerűen annyira türelmetlen és agresszívak velem, h egyszerűen kezeltetni kéne őket, mert tuti h ez nem normális

stb stb.

2018. júl. 11. 15:19
 19/26 anonim ***** válasza:

egyébként meg nem akarom bunkó lenni, de jó pár válasz nagyon jó példa a beteg kifogáskereső mellédumáló magyar mentalitásra:

hadoválnak minden baromságról kezdve attól, h milyen jó vezetők a magyarok a "nehéz megélhetés" mantráig. ha vmiben jók a magyarok, akkor az a mellébeszélés, magyarázkodás.

2018. júl. 11. 15:24
 20/26 anonim ***** válasza:

Egyszerű logikát követve lehet látni, annak aki akarja.

Minden ember szép életet akar magának. Ha az emberek látnák azt, hogy sok munkával is de megteremtető ez maguknak, akkor dolgoznának érte.

A lényeg pont az, hogy nem látják a lehetőségeket, mert számukra nem látható a körülményeik miatt, vagy egyszerűen nincs is.

Ha mindenkinek elérhető lenne a kánaán, akkor senki nem választaná a másik utat.

Csak nem mindenkinek vannak nyitva a kapuk, pont ez a lényeg. Társadalomban élünk, ahol nem egy magad gyűjtögeted a jószágokat, mint valami állat.

De még ők is függnek a többi környező állatvilágtól, szóval ők sem csak saját sorsuk kovácsai.

De mindegy, sok ez nekem már. Úgy látszik felesleges is.

2018. júl. 11. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!