Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek van remény a...

Szerintetek van remény a magyar embereknek?

Figyelt kérdés

A problémám a magyar emberek mentalitásával van. Tele vagyunk frusztrációval, amit egymáson vezetünk le, úgy, hogy gyűlölködünk, kib*szunk a honfitársainkkal, ellopjuk, tönkretesszük ami a másé, bosszúálók vagyunk, tülekszünk, taposunk, rosszindulatúak vagyunk.

Ennek történelmi okai is lehetnek, sok elnyomás, kommunizmus, egymás figyelése és beárulása, passzív-agresszió már a vérünkben van.

Nyilván bennem is megvan sok minden ezekből, mert itt nőttem fel és szocializálódtam, de sokat éltem külföldön és valahogy nyugatabbra ez nem igazán jellemző. Valahogy tudnak együtt élni az emberek egymás mellett, pl. ha valaki társasházban lakik, nem üvölteti a zenéjét mert nem akar zavarni másokat vele. Szerintem az a normális, hogy addig csinálok valamit, amíg ezzel a környezetemet nem zavarom.

A vezetési kultúra itt balkán szinten mozog szintén, agresszió, ledudálás, menj az anyádba, stb. stb. Én pl. nem merek itthon vezetni, pedig sok éve vezetek, félek a többi sofőrtől, túlzottan agresszívan vezetnek, nem előzékenyek senkivel sem. Jó példája erre a biciklisek és autósok közti gyűlölet. Csak meg kellene tanulni egymásra FIGYELVE létezni és nem csak legyakni a másikat ahol érem.

Mennyi idő kell, hogy ezek a dolgok kiírtódjanak az emberekből itt és kulturáltabbá váljunk? Sokszor gondolkodtam, hogy talán majd a fiatalabb generáció, akik látnak, tapasztalnak új dolgokat, hogy máshogy is lehetne, de nem elég gyors a változás úgy érzem. Pl. a mai kisgyerekeket is sokan úgy nevelik, hogy mindent szabad neki, és akit esetleg ez zavar az le van *** és kuss a neve.

Szerintetek mikor ez megváltozni a magyar fejekben?

2018. júl. 11. 13:20
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nem vészes itthon sem vezetni. Van pár bunkó de a többség normális. És általában a bunkók se akarják összetörni a kocsijukat.

Szerintem amiket leírtál nem jellemző magyar sajátosságok.

2018. júl. 11. 13:24
 2/26 anonim ***** válasza:

Minél gazdagabbak az emberek, annál kedvesebbek.

Nyugat gazdagabb nálunk, ez van.

2018. júl. 11. 13:28
 3/26 A kérdező kommentje:
Ezt én is tapasztaltam, nyilván nem volt soha ennyi anyagi gondjuk, mint nekünk. Itt meg kellett tanulni a jég hátán is, sokszor egymás kárán is megélni.
2018. júl. 11. 13:33
 4/26 anonim ***** válasza:
56%
Mit gondolsz, 100k-s minimálbér és 120 ezres albérleti díj, drága megélhetési körülmények között VAJON miért ilyenek az emberek?? hmm? gondolkozzz.... az az ország egy nyomornegyed, egy putri, szánalmas és semmirekellő, undorító emberekkel. a felső tízezer csak röhög az átlag szegényebb embereken, meg f@ sztiváloznak meg ájfon a szülőktől meg minden tököm, a nagyobb része meg nyomorog és napi egy ezresből tud élni. nah, ez kicsit frusztráló igen, és kvára nem fog senkit se érdekelni hogy másokra FIGYELJEN. gondolom te is valami unatkozó pénzes kis libsi vagy aki fel nem bírja fogni milyen a nyomor és hogy mit tesz az az emberekkel. szóval nem, nincs remény nekik. akinek van egy kis esze az húz ki külföldre amilyen gyorsan csak lehet, amíg lehet. én vissza nem mennék abba a nyomorult országba az is biztos, és nem is a frusztrált szegények miatt hanem az ilyen átlag meg "jó módú" barmok miatt akik azt hiszik hogy ők az atyaúristenek meg a menőcsávók mert megkeresnek havi 160-200 ezret és ettől akkora lesz az arcuk mint az átlag 150 kilós libsi feminista hátsója.
2018. júl. 11. 13:33
 5/26 A kérdező kommentje:

Pont erről beszéltem igazából, utolsó hozzászólás is tele van gyűlölettel és frusztrációval. De le lehet belőle az okokat szűrni, és talán sok minden változna, ha a fizetésekből ténylegesen és normálisan meg lehetne élni, nem csak vegetálni. Ilyen körülmények között nincsen energia sem a kulturált viselkedésre.

Vitatkozni nem szeretnék, csak kérni, hogy ismeretlenül ne fröcsögj rám és vádolj meg, mivel nem is tudod, ki vagyok, mi az élettörténetem.

2018. júl. 11. 13:37
 6/26 A kérdező kommentje:

Szerintem egyébként hatalmas probléma a korrupció, hogy ha van pénz mindent és mindenkit meg lehet itt venni, illetve, hogy ha valaki tisztességgel dolgozik és hajt, nincs látszatja, nem hozza meg a kemény munka az előrejutást. Pedig az lenne igazságos. Ez tényleg elkeserítő, én is tapasztalom.

De mindezeken szerintem nem tudunk változtatni, egyedül a hozzáállásunkon, és talán ha alulról valami elindul, egy idő után pillangóeffektus módjára jobb lesz itt egyre több minden és élhetőbb lesz ez az ország.

2018. júl. 11. 13:39
 7/26 anonim ***** válasza:
70%

azt így kb most jegyezd meg, hogy Európában a LEGJOBBAN a magyar vezet.

mondom ezt úgy, hogy vezettem már 13 országban, összesen fogalmam nincs de különböző járműveket és rengeteget.

-a német? nem villant rá az autópályán a szélsőben szötymörgő, zabáló, telefonáló kollégájára mert hát nem illik.

azt azon kapod magad, hogy hamarabb kiérsz Kijevbe mint Hamburgba.

Korlátlan autópályán 110 km/h átlagsebesség? wtf?

-az osztrák? belassul 80-ra két falevél vagy egy mm eső miatt, holott fele crossoverrel járkál

-horvát? nem tudsz menni a folyamatos ellenőrzőkapuk körüli tököléstől..ami meg nem méregdrága pálya az 70-es

-olasz, spanyol? jobb ha beteszel 3-3 jobbos, balos visszapillantót mert ahol 1.5 kocsi hely van ott lendülnek

talán a holland üti meg a mi szintünket.

2018. júl. 11. 13:41
 8/26 A kérdező kommentje:
Igen való igaz, hogy nagyon jó sofőrök a magyarok, de ne lennének ennyire türelmetlenek és agresszívak! Csak egy példa, itthon sajnos szabálytalan módon de rengetegen nem engedik át a gyalogost a ZEBRÁN, nyugatabbra szinte mindenhol.
2018. júl. 11. 13:44
 9/26 A kérdező kommentje:
Egyébként ismeretlen emberek vagyunk, az "azt most jegyezd meg" stílust emiatt kicsit erősnek érzem.
2018. júl. 11. 13:45
 10/26 anonim ***** válasza:

Egyébként a felettem lévőnek is igaza van. Magyarok jól vezetnek.

Az más kérdés ha véletlen baleset van mégis, a magyar kiszáll az autóból nagyobb eséllyel akar verekedni, mint egy német pl. Megint csak a pénz miatt.

A gazdaságot nem lehet egyről a kettőre megemelni. Viszont a magyar kormány törekvései angolszász rendszerekéhez hasonlít. Egykulcsos adórenszer, minél több munkahelyteremtés, nulla szociális háló.

Így eléggé a gazdaságot pártolja és a gazdagokat.

Fejlődik a gazdaság, csak a szegények nincsenek megvédve sajnos. Nehezen törnek ki. De ezt a kormány szerintem nem látja, vagy nem is akarja látni. Mindig arra hivatkozik a gazdaság jobb és ezzel letudják. Ami egyébként igaz, csak a hibák is ott vannak mögötte.

2018. júl. 11. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!