Mennyi az az összeg, amit hobbi sportolóként megengedhetek magamnak?
Focizni szoktam járni, és azon gondolkodom, hogy ruházzak-e be egy profi kapuskesztyűre 17 ezer forintért, mivel a mostani tönkrement.
Ezt egyszer veszem meg viszont ez is kopó dolog (1-2 év alatt tönkremegy) és jobb kapus ettől nem leszek, csak hát nekem tetszene, hogy ilyenem van.
Cigizni, bulizni, inni nem szoktam, de ettől függetlenül kolthetném másra is ezt a pénzt, persze.
Ha a tétmérkőzésekre nem is jársz gyakran, edzeni azért szoktál minden héten?
Na a számítógépes kütyük pedig valóban nem olcsók, főleg ha a jobb cuccokba utazol (nyilván abba ha komolyabban érdekel a téma).
Ugyanígy volnék ezzel én is, csak mindig jönnek azzal, hogy majd megbánom 5-10 év múlva, mikor majd nem lesz egy fillérem se. Meg, hogy akkor majd örülni fogok ha egy 500 ft-os cipőt tudok venni nemhogy ilyen drága "felesleges" holmikat.
Ezek pedig lehangolnak...
De rájöttem, hogy nincs sok értelme annyira kuporgatni, hogy mi lesz ha majd egyszer. Most meg nem veszek semmit mert csak nézem a pénzt.
Én kb tudom, mit engedhetek meg magamnak, de az én helyzetem más, minden hónapban van fix és nem fix jövedelmem, és van megtakarításom. Kb. úgy definiálnám, hogy azt engedhetem meg magamnak csak úgy passzióból, amihez nem kell spórolni a fontos dolgokon, és nem kell hozzányúlni a megtakarításhoz. Tehát ha nekem a "zsebpénz", amit a jövedelmemből magamnak adok, és nem kell semmire, havi 30000 forint, akkor megengedhetem magamnak, hogy vegyek egy 20000 forintos fesztiválbérletet, és a fesztiválon további 10000-et elköltsek, mert ettől még abban a hónapban is ugyanannyit tudok félretenni, és a kaján se kell spórolni, a malacperselyt se kell feltörni. De ha egy hatvanezres nyaralásra szeretnék menni, azt nem engedhetem meg magamnak, csak akkor, ha két hónapig egy doboz sört se veszek a 30000-es zsebpénzemből.
Ha te fixen minden hónapban kapsz x ezret, abból könnyen levezetheted, hogy most, vagy máskor engedheted-e majd meg magadnak. Attól függ, mire gyűjtesz, és mennyire fontos a megtakarításod. Ha pl. kaucióra gyűjtesz, hogy elköltözhess, akkor talán nem annyira fontos, hogy vegyél kesztyűt, de ha csak úgy gyűjtöd, hogy legyen, és még egy darabig biztos anyagi helyzetben élsz (eltart valaki, ösztöndíjat kapsz, vagy nem tudom), akkor szerintem megengedheted magadnak. Pláne, hogy nem az összes pénzed költenéd erre, csak egy részét.
De ez csak az én véleményem. Miért nem beszélgetsz a pénzügyekről egy olyan ismerősöddel, akinek már régóta van jövedelme, amit jól be is oszt? Nem konkrétan a kesztyűvásárlás miatt, hanem, hogy adjon tanácsokat.
Látod igazad van, valakivel jó ötlet volna ezt megvitatni, aki nem azt nézi, hogy mennyi értelme van, mint a szüleim például, hanem hogy ha már meg akarom venni akkor meg szabad-e.
Egyébként nincs állandó jövedelmem mivel még tanulok és itthon élek. A spórolt zsebpénzemből van 45 ezer forintom, és most nyáron dolgozom, havi 85-90 ezerért kb.
hát ha tetszene, tuti nem tudnék ellenállni és a kísértés lenne erősebb. ha eszemre hallgatnék, akkor várnék, míg leárazzák télen :D vagy olcsóbbat vennék.
amúgy mire költöttél el 45.000Ft-ot?
Nem költöttem el, annyit gyűjtöttem ossze a zsebpénzből, amit kaptam 2-3 ezrenként. Nem vettem belőle gyrosokat meg ahogy írtam nem vitte el a cigi, pia, bulik.
Egyébként sikerült egy 45 ezrest megvennem 10 ezer forintért. Annak már tenyleg nem tudtam ellenállni.
Úgy gondolom, hogy 140 ezerből 10-et elkölthetek nyugodt lelkiismerettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!