Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nálatok is 100. 000Ft az-az...

Nálatok is 100. 000Ft az-az összeg aminél nem szívesen adtok ki többet, alkalomszerű dolgokra?

Figyelt kérdés

Például másfél éve vettem telefont, mérvadó volt, (hogy max 100rúgó + -), bomba áron 60ért vettem használtan jó állapotban egy platinum 7-est 1,5éve és nem bántam meg.

3 évvel ezelőtt mikor még suliba jártam, kellet egy notebook tanuláshoz, volt egy kis félre tett pénzem, 86ért vettem használt felújított üzleti dell latitude-t.

Mindig is akartam venni egy országuti kerót ez tavaly nyáron jött össze 130ért szintén használtan és szintén jó áron, ezt sem bántam meg.

Most jó lenne egy fűkasza otthhonra és maszekra, és szintén 100e Ft a mérvadó stihl-t akarok és fáj a szívem a 170.000Ft kiadni 110.000Ft ért is van csak az gyengébb.

Meg egy gopro is jó lenne, mondjuk a legújabb 6-os de azért meg végképp fáj a szívem 140-et kiadni hmmm.

2018. máj. 15. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

En inkabb ugy gondolkodom, hogy inkabb adok ki tobb penz egy jobb minosegu dologra minthogy idegeskedjek mert nem megy. Pl laptopot biztos nem vennek 100-ert.

Goprom van, ha csak nem hasznalod ki igazabol sok ertelme nincs ;) foleg amatoroknel.

2018. máj. 15. 17:14
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Ha valami kell akkor azt megveszem, mindegy mennyibe kerül. Nyilván minél olcsóbban, de a minőségen nem fogok spórolni. Ha valami drága akkor drága. De én olyan dolgokat veszek általában amiknek a használatával pénzt keresek, vissza is hozzák az árukat előbb utóbb. Egyedül a biciklim meg a PS4 viszi nagyon a pénzt, de kell a szórakozás is.
2018. máj. 15. 17:15
 3/8 anonim ***** válasza:
43%
Telefont es laptopot sem vennek 100 ezer ALATT. Nincs igazabol ilyen hatar nalam, ha kell valami, az igenyeimet nezem eloszor, aztan ha tobbe kerul, mint amennyim epp van ra, akkor felreteszek.
2018. máj. 15. 17:18
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Ez egy betegség.

A másik meg az,hogy kinek mi az alkalomszerű dolog,és kinek mi az igénye.

Én pl. mobiltelefon készülékért nem adok többet 5 ezer Ft-nál,mert nekem telefonálásra kell,vagy lapos TV sem kell,talán sosem veszek.

Viszont jó gépekre,szerszámokra,értelmes gazdaságos,akár lakásfelszerelési dolgokra nem sajnálom a pénzt.

Ha meg van a 170 ezred a Stihl-re,és maszek munkára is kell,e helyett megveszed a gyengébbet 110-ért akkor Te nem vagy százas.

2018. máj. 15. 17:27
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Nekem nincs ilyen pontosan meghatározott lélektani határom, ha árról van szó, de mindig azt nézem, mire van pontosan szükségem és aszerint vásárolok. Az anyagi dolgok, tárgyak stb. minimálisan se érdekelnek, az egyetlen, ami fontos számomra, hogy a funkcióját lássa el jól és ne menjen hamar tönkre.

A telefonom például 40ezer se volt, ennél drágábban nem is vennék. Ennek is tök jó kamerája van (sokat utazom, úgyhogy szempont), van rajta elég tárhely, az a kevés app, amit használok, vígan elfut rajta, ennél többre nincs is szükségem, szóval minek is vennék drágábban olyat, ami ennél többet tud/menőbb márka? Úgyse használnám ki. Laptopra többet költöttem (úgy 200e körül), de alaposan kinéztem, hogy ahhoz, amire én használom egy jobb minőségűt vegyek, 5 éve megvan, addig nem is veszek újat, amíg ez működik. Az egész ruhatáram például belefér egyetlen bőröndbe és csak olyan dolgokat veszek, amikre tényleg szükségem is van, az meg kerüljön amennyibe kerül. Van pár drágább túrafelszerelésem, ott a 30ezres túrabakancsból is egyből 2 párral vettem, de mivel az az egyik hobbim, így ki is fogom használni, megéri. Amúgy meg a legtöbb pénzt utazásra és élményekre költöm, arra a világ összes pénzét se sajnálnám :D

2018. máj. 15. 17:30
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

A telefon mint olyan, nálam csak státusz szimbólum (nem vagyok android fejlesztő), a kötelező appok meg szépen futnak az 55 ezres 4X-en is. Ennél többet nem áldoznék SOHA telefonra. (kivétel, ha termelné a pénzt)

A notebook pont olyan dolog, hogy a régebbiek (Dell E6430) azért jobb, mint a modern tesók, mert full fém ház (masszív), és már a 22nm-es procik (haswell refresh?) van benne, tehát nem is kapcsol be a venti, míg nem hajtod a gépet.

Nincs integrálva a cpu, tehát lehet cserélni, és megállt régebben is 80-ba a gép (ssd, 8GB rammal meg a civil felhasználást bőven kiszolgálja)

A bicikli más tészta, ott mivel hobbi, a határ a csillagos ég lehet (most a bosch motoros, nyomatékrásegítőssel szemezgetek, de fél és másfél misi között nincs szívem kiadni egy BRINGÁRA)

A szerszámokkal soha nem szerettem spúrkodni, mert rossz szerszámmal csak rossz dologzni, több karbantartást igényel, nincs alkatrész utánpótlás (garancia időn túl), néha javíani se lehet, tehát elektromosból csak makita (vagy metabo esetleg), benzinesből Sthil vagy Husqvarna, kézi szerszámból meg Berner, Yato, Knipex irány. (bizonyos dolgokból (mágneses szerszámtartó) a lidl-s is jó, de ez már nem ez a téma)

A gopro meg olyan, hogy mindig jobbnak tűnik az "új", de van itthon a 4k-s hero copy kínai, és egy sima hero asszem és mindkettő tökéletesen használható! (nem forgatásra készítjük az anyagot, nem termeli a pénzt, tehát a bohóckodás megörökítésére tökéletes a 20-40k-s kamera is... (alkatrész meg van a kínaihoz is, mert a hero formát lopta le)

2018. máj. 15. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

En is ugy vagyok vele, hogy ha valami.kell akkor megveszem.......

Nem szamit mennyibe kerul... penzt nem viheted a sirba...

2018. máj. 15. 18:12
 8/8 anonim ***** válasza:
64%
Add hozzá az inflációt minden évben! Ha nem.teszed meg, akkor hamis lesz a 100.000 forint, mert valójában az idő előrehaladtával egyre kevesebbet ér.
2018. máj. 15. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!