Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan emberről akinek rettentő mód hiányos az alapműveltége, viszont egyes témákban nagyon penge?

Figyelt kérdés
Egyetemen megismerkedtem egy kissé furcsa sráccal, akinek nagyon hiányos az alapműveltsége, viszont ha művészettörténetről, irodalomról vagy filozófiáról van szó, akkor professzorokat megszégyenítő módon ad számot a tudásáról. Ezekben a témakörökben nem tud az ember olyat kérdezni amit ő ne tudna.

2018. júl. 5. 00:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mi a véleményem?

Szerintem autista....

2018. nov. 2. 10:41
 12/16 Fizikakedvelő ***** válasza:
53%

#9: Ezzel is teljes mértékben egyetértek.

Kérdésem is volt a témában. Ady-t nem tudni műveletlenség,de a gravitációs gyorsulás nagyságának nem ismerete teljesen személyfüggő és számonkérni szemétség.

Abszolút érzek egyfajta kettős mércét én is.

2018. nov. 2. 10:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Haverom pont ilyen. Hiányos alapműveltség.

De a kertészetben profi xD

18/F, ő is ennyi.

2018. nov. 2. 12:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Fizikakedvelő, ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a benyomással. Szerintem a jelenség egyik oka az oktatás általános lezüllesztettsége. Aki csak tapsolni meg énekelni tanul a suliban, és nem fejlesztik a gondolkozásra való készségét, annak emészthetőbb és ezáltal érdekesebb az "alapműveltség" szintű irodalom/történelem, mint pl. a matematika (pedig utóbbiban is van egy jó adag absztrakt szépség: ahogy látszólag teljesen független dolgok kapcsolódnak egymáshoz egy mélyebb szinten, mint a termek valami csodálatos barlangrendszerben). Ez egészen addig így is lesz, amíg nem becsülik meg a tanárokat, és így sok tehetséges embert elveszít a szakma. Nekem hatalmas szerencsém volt, egy igazán rendkívüli matektanárt kaptam középiskolában.
2018. nov. 2. 13:55
 15/16 Fizikakedvelő ***** válasza:
53%

Érdekes hipotézis...

Mindenképpen megfontolandó. Még annyit had jegyezzek meg(vagyis inkább ennyivel had egészítsem ki),hogy tényleg nem csak a klasszikus szépségélmény létezik. Számomra akár a fizikában is megtalálhatóak olyan SZÉP elemek,amik az absztrakció magas szintjein értelmezhető. Hogy milyen gyönyörűen le lehet dolgokat,ha abból indulunk ki,hogy az anyag korpuszkuláris egységekből áll. Feynman több egészen gyönyörű gondolatmenettel mutatta ezt ki.(Mai Fizika 1 legeleje)

Vagy a különböző,látszólag(elsőre) nem összefüggő területek közötti híd.(pl: a hő az kvázi mozgás(rezgés,forgás,bonyolult pályájú haladómozgások) így máris összekapcsoltuk a mechanikát és a termodinamikát)

Még sorolhatnám napestig.

2018. nov. 2. 15:38
 16/16 anonim ***** válasza:
74%
Jaja, vagy ha azt nézed, hogy a Fibonacci számok visszajönnek a Mandelbrot halmazban! Első ránézésre semmi összefüggés, aztán mégis!
2018. nov. 2. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!