Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan emberről akinek rettentő mód hiányos az alapműveltége, viszont egyes témákban nagyon penge?

Figyelt kérdés
Egyetemen megismerkedtem egy kissé furcsa sráccal, akinek nagyon hiányos az alapműveltsége, viszont ha művészettörténetről, irodalomról vagy filozófiáról van szó, akkor professzorokat megszégyenítő módon ad számot a tudásáról. Ezekben a témakörökben nem tud az ember olyat kérdezni amit ő ne tudna.

2018. júl. 5. 00:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan mire is vagy kíváncsi? Társalogni fogsz vele tudni az emlitett témákban. Hosszu távon viszont őrjítő lehet érdemben csak ezekről...

Te is látod hogy van valami difi, hallgass a megérzéseidre.

2018. júl. 5. 00:22
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Aki mindennek tudója, semminek sem mestere.
2018. júl. 5. 00:38
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

Egy szimplán értelmes ember aki felismerte, hogy azért mert a társadalom beállított valamit " alapműveltségnek " az nem oszt vagy szoroz az életében.

Én sem tudok sok mint ami papíron alapműveltség, mégis teljesen jól boldogulok a szakmámban, és nem érzem azt, hogy ettől kevesebb vagy mert nem tudom másodpercre pontosan, hogy mikor ért véget a középkor vagy épp nem tudom xy költő versét elszavalni vezényszóra.

2018. júl. 5. 01:47
 4/16 anonim ***** válasza:
mint - mindent
2018. júl. 5. 01:47
 5/16 anonim ***** válasza:
11%

Hahó!

Mi ez a műveltsègmània?

Ne ez alapjàn legyen megítèlve egy ember. 😠

2018. júl. 5. 02:27
 6/16 anonim ***** válasza:
74%
Mindenkinek a saját tudása számít a legtöbbnek, és rendszerint azt kéri számon máson.
2018. júl. 5. 02:28
 7/16 anonim ***** válasza:
Mindenkiben van érték, benne ez. Kiegészítik a felek egymást és tanulhatnak egymástól.
2018. júl. 5. 20:04
 8/16 Fizikakedvelő ***** válasza:
Értem. Tehát ha valaki sikeres a szakmájában akkor csak azért mert nem tesz hozzá a munkájához ne legyen tisztában az alapvetésekkel. Ennél rosszab hozzáállás nincs a világon. Nem kéri senki számon tőled azt,hogy mikor ért véget percre pontosan a középkor. Azt viszont hiába vagy kiváló szakember illik tudnod ki volt Ady Endre,Batthyány Lajos stb. Vagy azt,hogy mi az a prímszám. Ha nem tudod akkor nem leszel kevesebb(szakmailag). Viszont ezek a dolgok meg fogják határozni a kultúrát valamilyen szinten a jövőben is. Tudom van akinek nincs erre lehetősége,ideje stb. De azért fontos,hogy olyan embereket neveljünk aki próbál néha tenni ezügyben.
2018. júl. 20. 14:54
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Az "alapműveltséggel" mint koncepcióval a legnagyobb problémám a kettős mérce: valamiért majdnem kizárólag az irodalmat, történelmet értik alatta. Ha valaki nem tudja, kicsoda Ady Endre, az bunkó. Ok, legyen. Viszont merem állítani, hogy ha az utcán random megkérnének embereket, hogy mondják el a pH pontos definícióját, lesnének, mint a malac a taligán. Soha nem hallottam még senkit dicsekedni, hogy nem tudja, kicsoda volt Mária Terézia - ellenben egy csomóan hanfogtatják, hogy nem erősségük a matematika (és röhögnek közben... és büszkék rá...). Pedig akár tetszik, akár nem, a matematika és a természettudományok törvényei időtlenek, már akkor is érvényesek voltak, amikor a Föld még nem is létezett, és akkor is érvényesek lesznek, amikor az utolsó csillag is kiég. Továbbá a mindennapi életünk kényelmét (az őskorhoz viszonyítva) egytől egyig a matematika és természettudományok alapozták meg.
2018. nov. 2. 09:53
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha működik a kémia nem agyalnék ilyeneken
2018. nov. 2. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!