Miért zavar néhany embert az ha valaki egy balesetet vagy katasztrofat filmez a telefonjaval?
Kegyeletsértés, ha esetleg egy elhunyt ember utolsó keserves perceit veszed fel...
Amúgy bizonyítékként se nagyon értelmes felvenni, elvégre az okokat nem látni a felvételen, csak a következményt.
Amúgy meg minek veszed fel? Otthon újra megnézed 4x? Mint valami sorozatot?
Szerintem azért, mert ha valaki bajban van, akkor nem szeretné ha ezt valaki megörökítené.
Meg lehet jogilag sem oké, képmással visszaélés talán, nem tudom.
Bunkóság. Irdatlan nagy tahóság felvenni azt, ahogy más épp balesetet szenved, haldoklik, meghal, segítségre szorul, bajban van. Vagy segítesz, vagy továbbmész.
Melleeg sérti a jogait, ha az engedélye nélkül kamerázod.
Akkor fordítsuk meg a felállást: Te mit szólnál ahhoz, ha éppen az életedért küzdenél, és az egyetlen potenciális segítség egy Canon géppel vakuzna pofán, ahelyett, hogy segítene rajtad?
Egy kicsit azért feszült lennél, nem...!?
Egy égő autónál idótaság odamenni elég ha csak a motortér kap lángokba ha nem az első 1-2 percben oltod el azonnal poroltóval akkor inkább menj onnan...szempillantás alatt berobbanhat.
Ha nincs emberi sérülés (nem írta a kérdező) akkor miért ne vehetné fől ?
Ja igen, hozzátenném, hogy egyszer az egyik haveromat szétverték fényes nappal, a nyílt utcán, én 160 centis, fegyvertelen lányként a rendőrség értesítésénél többet nem tehettem, de voltak ott csomóan, akik szintén megálltak néhány méterrel arrébb, és úgy nézték, mintha moziznának. Az lett volna igazán szép, ha valaki még a telefonját is elővette volna. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy érzékenyebben érint ez a téma.
(#9 voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!