Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért járnak mindig jól az...

Miért járnak mindig jól az elkényeztetett, életképtelen gyerekek? Milyen világban élünk?

Figyelt kérdés
Szörnyű. Egyetemre járok. Az egyik srác, aki szaktársam, (együtt fejeztük be a második félévünket), ma egy beszélgetés során megkérdezte, hogy mi az a B.A. képzés, majd hozzátette, hogy mi most, ugye M.A.-n vagyunk? Ez a legelső évünk az egyetemen, B.A. képzésen van már egy éve, és fingja sincs róla. De a családja vett neki egy lakást Budapesten, hogy itt tanulhasson, meg vettek neki saját kocsit is, tehát gyakorlatilag mérföldekkel előttem jár az életben annak ellenére, hogy lövése se volt, hogy ő B.A. képzésen van az egyetemen. A világát se tudja a gyerek, de már van egy háza, meg autója, míg én otthon élek, és azt se tudom, bele merjek-e kezdeni a jogosítványba, mert munka mellett se biztos, hogy elég rá a pénzem, pedig nem iszom el a "vagyonomat", csak a mindennapi szükségletekre költök.
2018. jún. 14. 20:18
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
72%

"Nem hallottál még arról, hogy amiért nem dolgozunk meg az életben, azt értékelni sem tudjuk?"

Valószínűleg mindenki hallott már erről a közhelyről. Egyesek ezzel vigasztalják magukat, mások pedig értékelik azt, amit készen kaptak.

2018. jún. 15. 00:54
 32/35 Fish1 ***** válasza:
Hosszú távon nem biztos, hogy jól járnak. A közvetlen környezetemben van egy ember, akinek mindent a segge alá toltak, aztán ahogy a szülők levették róla a kezüket, mindent bebukott. Ebbe beletartozik két ingatlan és még egy halom pénz is. Ez az ember ma is vergődik és folyamatosan csúszik lefelé. Ha van egy kis esze, akkor elindul felfelé, ha nincs, akkor az utcán végzi.
2018. jún. 15. 03:51
 33/35 anonim ***** válasza:
17%

Ó,nekem is volt ilyen csoporttársam(lány) az egyetemen.

Olyan játékot játszottak a haverjaival,hogy "ki tud kevesebb kreditet összeszedni egy félévben".

Utána államiról átrakták fizetősre,majd az apja fizette neki továbbra is a sulit,csak "legyen már meg a diploma kislányom,hogy ne szégyenkezzünk"-amúgy vállalkozók és a csajnak dolgozni sem kell,ha nem akar,csak legyen meg a diploma:D

2018. jún. 15. 05:55
 34/35 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy miért pont ebből a történetből akarsz ilyen következtetéseket levonni. Az, hogy valaki összekeveri a BA-t és az MA-t...Oké, illene tudni, főleg ha valaki már egyetemista, de csomó embernek fogalma nincsen róla, hogy hogyan működik a felsőoktatás és alapvetően nem ettől lesz jó szakember vagy sem. Én a felvételikor is utánanéztem mindennek és értettem, míg az évfolyam 80%-a azt sem értette, hogy mire mennyi többletpontot kaphat vagy, hogy miből kell érettségiznie és ez nem attól függ, hogy anyuci/apuci mindent a segge alá rak vagy vajaskenyéren él egész életében...semmi köze nincsen hozzá. Szimplán valakit érdekel, utánanéz, megkeresi és így tájékozódik, míg a másik nem. Ennyi. Max. annyiban lehet belekeverni ebbe a családokat, szülőket, hogy pl. azok akiket a szülő kényszerít az egyetemre és nem önszántából megy, azok nyilván nem olyan érdeklődőek, motiváltak és esetlegesen leszják az egészet. Viszont ismétlem, ez sem az anyagi helyzettől függ.

Ugyanakkor az tény, hogy vannak tehetősebb családok, akiknek a gyerekeinek könnyebb elindulni az életben, mert a szüleik támogatni tudják őket anyagilag is. Ez így van jól, elvégre minden normális szülő támogatni akarja a gyerekét, csak mindnekinek mások a lehetőségei. Vannak szülők, akik semmivel sem tudnak hozzájárulni a gyerekük tanulmányaihoz, mások pl. fizetik a lakhatást, utazást stb., néhány költséget, míg vannak olyan is, akik pedig azt is megengedhetik maguknak, hogy mindent megadjanak a gyereküknek a saját lakástól kezdve az autóig. Egyikkel sincsen semmi baj és nem ettől függ az, hogy az adott gyerek jól teljesít, okos, jó képességű, szorgalmas stb., vagy éppen ennek az ellentéte. Az én szüleim is támogattak, nem kellett dolgoznom az egyetem mellett, mert eltartottak, fizették az albérletet, utazást stb., mindenemet és ennek nagyon örültem, hálás voltam érte, mert ez egy óriási segítség volt, hiszen normálisan tudtam a tanulmányaimra koncetrálni. Egyáltalán nem gondolnám, hogy én most jobb ember lennék attól, ha pl. azon kellett volna gondolkoznom, hogy mit fogok enni másnap vagy melyik órámat hagyjam ki, hogy el tudjak menni dolgozni, hogy miből fizetem ki a lakást stb...

2018. jún. 15. 10:11
 35/35 anonim ***** válasza:
A világon több milliárd ember él rosszabbul nálad. Nézz rá egy világtérképre: Peru, Kongói Demokratkus köztársaság, Koszovó, Laosz stb.
2018. júl. 15. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!