Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért járnak mindig jól az...

Miért járnak mindig jól az elkényeztetett, életképtelen gyerekek? Milyen világban élünk?

Figyelt kérdés
Szörnyű. Egyetemre járok. Az egyik srác, aki szaktársam, (együtt fejeztük be a második félévünket), ma egy beszélgetés során megkérdezte, hogy mi az a B.A. képzés, majd hozzátette, hogy mi most, ugye M.A.-n vagyunk? Ez a legelső évünk az egyetemen, B.A. képzésen van már egy éve, és fingja sincs róla. De a családja vett neki egy lakást Budapesten, hogy itt tanulhasson, meg vettek neki saját kocsit is, tehát gyakorlatilag mérföldekkel előttem jár az életben annak ellenére, hogy lövése se volt, hogy ő B.A. képzésen van az egyetemen. A világát se tudja a gyerek, de már van egy háza, meg autója, míg én otthon élek, és azt se tudom, bele merjek-e kezdeni a jogosítványba, mert munka mellett se biztos, hogy elég rá a pénzem, pedig nem iszom el a "vagyonomat", csak a mindennapi szükségletekre költök.
2018. jún. 14. 20:18
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
31%
#17 mit tanult? A demagóg hülyeséged tedd vissza a zsebedbe. Ma itt nem a végzettség számít. Ha jókor van jóhelyen vagy olyan családba születik érettségi nélkül is milliomos vagy fordított esetben diplomával is lehet nincstelen. Dolgoztam gyárban palyakezdőként, minden kollégám diplomával állt havi 90 ert a gyártósoron,eltelt pár év és még mindig van amelyik ott rohad .
2018. jún. 14. 20:54
 22/35 A kérdező kommentje:
Ha tudnád, mennyi csinos csaj kéreget tőlem az aluljárókban... :D Amúgy én is pontosan azért írtam, amit írtam, mert úgy gondolom, egy csinos nőt előbb tart el egy férfi, mint bármely nő egy férfit, ezért kevesebb az esélye arra, hogy hajlélktalan legyen.
2018. jún. 14. 20:56
 23/35 anonim ***** válasza:
78%

"Ha jókor van jóhelyen vagy olyan családba születik érettségi nélkül is milliomos vagy fordított esetben diplomával is lehet nincstelen."

Gratulálok ehhez a roppant elmés észrevételhez, hatalmas éleslátásról tesz tanúbizonyságot. Ez mindig is mindenhol minden történelmi korban így volt.

Üdv a való világban! :D Répa. :D

2018. jún. 14. 20:59
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem mellesleg a diploma önmagában nem érték és nem érdem, nem jelent semmit, csak egy papír. A tudás számít, ha olyan tudással rendelkezel, amivel pénzt tudsz termelni a munkáltatónak.
2018. jún. 14. 21:00
 25/35 A kérdező kommentje:
Sajnos itt tényleg csak egy papír, pedig sokat gürizik érte az ember.
2018. jún. 14. 21:03
 26/35 anonim ***** válasza:
97%

Nekem van egy középfokú német nyelvizsgám, 10 éve szereztem, azóta egy percet nem beszéltem németül, és már csak néhány szóra emlékszem.

Szerinted ez a "papír" mégis mennyit ér?

El tudok vele helyezkedni olyan helyen, ahol németül kellene kommunikálni? NEM! Mivel már nem tudok németül!

Ez a középfokú nyelvvizsga (mivel nincs mögötte tudás), csak egy papír, semmit nem ér, pedig elhiheted sokat szenvedtem érte.

2018. jún. 14. 21:07
 27/35 anonim ***** válasza:
66%

Mert az országban nem történt tényleges rendszerváltás. Kialakultak az anyagi helyzetek, a családokban ezek öröklődnek és a pénz meg a kapcsolatok döntenek.

Az én szakom is hasonló. Az összes olyan ismerősöm, aki nem jó anyagi helyzetből jött, csúszott. Aki jó anyagi helyzettel jött, sorban csináltatta mással a házikat, így sokkal több ideje volt tanulni. Plusz a húzósabb zh-kat, vizsgákat letudták fülessel, amire szintén fizettek embert.

A jó helyzetű emberkék végigbulizták az egyetemet, fizették a tanulás nagy részét és királyul éltek. A többiek meg szívtak. Aztán, munka kapcsán a gazdag szülőnek általában kapcsolatai is voltak, így a sokszor tényleg képben nem lévő emberkék hamarabb találtak munkát.

A HR-esek meg tényleg borzalmasak itthon...

A papír csak egy papír szöveget meg hagyjuk. Belehet menni elkérni egy gépészmérnöki diplomát mondjuk. A mögött a papír mögött még egy kettes szintjén is lesz egy olyan tudás, amivel lehet dolgozni.

2018. jún. 14. 22:03
 28/35 anonim ***** válasza:
Azert Te is erezted, melyik padba erdemes ulni...:)
2018. jún. 15. 00:22
 29/35 Metionin ***** válasza:
39%
Az ilyenek csak addig élnek jól, amíg megvannak a szüleik. A szülők halála után a legtöbb azt se tudja hogy mit kezdjen magával mert soha nem dolgoztak meg semmiért.
2018. jún. 15. 00:28
 30/35 anonim válasza:
90%
Ezt honnan veszed, hogy az elkényeztetett, életképtelen gyerekek mindig jól járnak? Úgy látom, te csak egy perspektívából vagy képes látni ezt a dolgot: ha valakihez mindent hozzávágnak a gazdag szülei, akkor az qrva jól jár. Most abból, hogy véletlenül összekeverte az MA meg a BA képzést nem kéne ilyen messzemenő következtetéseket levonni. Nem hallottál még arról, hogy amiért nem dolgozunk meg az életben, azt értékelni sem tudjuk?
2018. jún. 15. 00:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!