Rajtam kívül még ki nem birja az alkeszeket és miért?
22.
Azokról az emberekről én is rossz véleménnyel vagyok, akik részegen járművet vezetnek, vagy úgy mennek dolgozni. Azt viszont hülye kifogásnak tartom, hogy tönkreteszi az életét azoknak, akik vele élnek. Ilyen helyzetben ott kell hagyni az illetőt, ha meg valaki mégis vele marad, akkor magára vessen. Felnőtt embert senki nem kényszerít arra, hogy együtt éljen egy alkoholistával, vagy bárkivel, akinek az életmódja nem tetszik, a gyereket meg a józan életű szülőnek magával kellene vinnie.
Egyébként pont van egy kocsma annak az emeletes háznak a közelében, amiben én is élek. Amikor elmegyek a kocsma előtt és jönnek kifelé gyakran támolyogva a részegek, csak annyit gondolok, hogy "fujj, így sem szeretnék élni". De felőlem ők csinálhatják. Engem is sokan elítélnek olyan dolgok miatt, amiknek rájuk nézve semmilyen következménye nincsen, tehát semmi közük hozzá. Én meg az így gondolkodó embereket ítélem el. Abban egyetértünk, hogy az elítélendő dolog, ha valaki más embereket is veszélyeztet, úgy, hogy azok nem tehetnek róla. Viszont én azt nem ítélem el, ha valaki úgy él, ami nekem nem tetszik, de másokra semmilyen hatással nincsen. Ha van rá lehetőségem, elkerülöm az ilyen embereket. Ha nincs rá lehetőség, az már más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!