Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Fiúk, lányok, zavarna ha...

Fiúk, lányok, zavarna ha párotok falusi lenne és enyhe tájszólással beszélne?

Figyelt kérdés

2018. jún. 9. 23:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én magam is tájszólással beszéltem mert kárpátaljai voltam, de szerintem teljesen sikerült kinőnöm ebből miután elköltöztem. De anyámmal mai napig így beszélek, meg van, hogy nem jut eszembe egy szó, és akkor úgy mondom ahogy megszoktam gyerekként (pl lóca, málé, murok stb)

A mostani páromat egyáltalán nem zavarja, még át is veszi poénból ezeket :D

Viszont volt egy exem, aki furcsamód szintén külhoni magyar volt mint én, és ugyanúgy megvoltak nála is ezek a kifejezések. De annyira ügyelt az imidzsére, hogy megtiltotta, hogy ilyen "paraszt" szavakat használjak. Vagy ha megkérdezték, hogy én honnan való vagyok, nem hagyta, hogy válaszoljak. Egyből behazudott valamit, hogy nyirségi vagy ilyesmi.

2020. jún. 2. 02:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!