Szerintetek ez utalhat enyhe autizmusra?
Autizmusra, illetve minden egyéb mentális zavarra egyszerre több tünet, több jelenség utal, és az is csak gyanút szolgáltathat.
Amit te csinálsz nem az autizmusnak a jele, de még csak nem is "átlagos", hanem egyszerű szóval kifejezve: egyedi. Ez egy rád jellemző dolog.
De ha abból indulok ki, hogy sokan csak ugyanúgy 15-20 másodpercnyi részletért pörgetnek vissza egy egész számot, akkor még ez sem igaz.
Asperger-szindróma?
Amúgy én is szoktam ilyet, hogy rövid részleteket kivágok számokból és azokat hallgatom.
2-es
Így utána olvasva valószínűleg nem vagyok az. Stimmel egy két dolog de a nagyja az nem.
Én is aspi vagyok, olyat szoktam csinálni, hogy fejben különbontom a zeneszámot hangszerekre és van hogy csak a zongora részét "játszom" a fejemben vagy csak az éneket, vagy különböző énekesek hangját cserélgetem egy számban. Ezt úgy, hogy minden külön folyamathoz újraindítom a dalt, csak egyszer ezt "kapcsolom ki" benne, egyszer azt vagy hol ezt a hangszert (vagy énekes hangját) teszem bele, hol azt. Kívülálló számára ez úgy néz ki, hogy ott ülök és ugyanazt a számot hallgatom 4-5 órán keresztül pedig az én fejemben minden alkalommal tök más lesz a szám :D
Amúgy egy ilyen kiragadott dolog nem tesz senkit autistává, ahhoz kisgyerekkortól meglévő, összetett tünetek kellenek. Ha gyerekkorodban rituális módon órákig csapkodtad volna az ajtót vagy kapcsolgattad volna a villanyt, netán pörögtél volna egy gurulós széken, az már feltűnt volna másoknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!