Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
ha ennyire ilyen világot szeretnél, akkor találd meg a módszereket, hogy hogyan hass az emberekre
olvass utána, próbálkozz, tegyél érte
én pl más téren változtattam meg elég sok embert már, A szeretet mint életforma című könyvben olvastam pár hasznos tippet és elkezdtem alkalmazni és elég pozitív visszajelzéseket tapasztaltam
amúgy kb olyan vagy mint Ivy Teasedale, meg Öregnénike őzikéje nevű felhasználó
neki voltak hasonló gondjai mentálisan
Ha ez az indíttatás abból fakad, mert tényleg segíteni szeretnél jobbá tenni emberek életét, akkor az pozitív cselekedetekben is megnyilvánulhat. Menj civil szervezetekhez önkéntesnek, ételosztásra hajléktalanoknak, segélyszervezetekhez munkásnak stb...
Ha viszont csak arról van szó, hogy szeretsz "belekötni" másokba, és egyfajta önvédelemként és mentségként hozod fel azt, hogy "te csak jobbá akarod tenni a világot" akkor magadat is áltatod. Egyszerűen csak szeretsz kötekedni, és valamiféle belső frusztrációt vagy kisebbségi komplexust élsz ki ilyenkor. (pl kicsi az önbizalmad, vagy nem vagy elégedett az életeddel, de jobbnak érzed magad valakinél ha azt látod ő még nálad is "rosszabbul" csinálja a dolgait.)
Nyilván sokat elcseszik az életüket, rosszat tesznek stb...de ezek az emberek nem fognak attól megváltozni, hogy te "megmondod" nekik a tutit, vagy verekszel velük.
Ha segíteni akarsz és pozitív változást létrehozni, menj azokhoz akik kérik a segítséget, és szükségük van rá. (beteg gyerekek, magukra maradt idősek, hajléktalanok stb...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!