Támogatnád vagy elvetnél egy, az abortusz betiltásáról szóló népszavazást?
Szerintem ha lenne ilyen, ott elutasításra kerülne a dolog, abból ítélve, hogy az írek, ahol erősebb a katolikus hagyomány ott a liberalizáció győzött.
Szerintetek?
Szerintem veszekedés helyett kanyarodjatok vissza a 22-es válaszhoz, amíg azok nincsenek rendben, nincs értelme azon gondolkodni, hogy betiltsuk-e az abortuszt vagy sem. Ha azok rendben vannak, akkor pedig eleve csökken az abortuszok száma.
A születendő gyerek jogát hagyjuk, de ha már felmerült. Én nem akarnék olyan családba születni, ahol nem várnak, ahol csak nyűg vagyok, mert "meg kellett tartani". A gyereknek joga van kiegyensúlyozott környezetben nevelkedni, és ha nem születhet ilyenbe, akkor jobb neki nem megszületni. Vagy aki annyira erőltetné az ilyen gyerekek megszületését, az úgy gondolja, hogy egyes gyerekeknek az a sorsuk, hogy szenvedjenek? Lehet így is nézni persze... De ha valakinek ez a sorsa - akkor nézzük ebből a szemszögből, aki hisz ebben, az érteni fogja -, akkor ha valahova nem tud megszületni, úgyis megszületik máshova, hogy megélje azt a sorsot, tehát az abortusz nem akadályozza meg a lelket a sorsa megélésében.
#49 Szerintem a te látásmódod kifacsart már-már egészségtelen mértékben. Tudod mit jelentene a kényszerített gyerekkihordás? Persze hogy tudod, hiszen már leírtam.
Nem tudom milyen traumán kell ahhoz átesni, hogy valaki a terhességet közúti balesethez hasonlónak lássa, és hogy általában úgy gondolkodjon erről az időszakról mintha valami természetellenes szörnyű kórság lenne. Az a baj, hogy pont ilyen kitekeredett, szociopata gondolkodással keltenek félelmet olyan nőkben is, akik bizonytalanok a gyerek kihordását illetően.
Sok olyan nőt ismerek aki valóban végig szenvedte a terhességet és a szülést, olyanokat is akik éveket küzdöttek végig csak azért, hogy teherbe essenek, ezzel szerintem nem kellene szembeállítani azt a borzalmas veszteséget, hogy esetleg tönkremehet az alakod.
Te magad kérdezted, hányszor kockáztattam az életem másokért, erre kérdeztem vissza, hogy milyen számot fogadnál el, hogy esetleg én is ugyanúgy érvelhessek a témában, és ez nem arra vonatkozott, hogy meg akarnám változtatni a véleményed. Mivel szerinted mindenkinek "kuss" van, akinek ezt nem kell végigcsinálni, vagy nem iratkozott fel szervdonornak. Pedig a szabad véleménynyilvánítás is alapvető emberi jog.
Én nem kértem, hogy érts velem egyet, azt sem, hogy akarj nőket kényszeríteni a szülésre.
Attól, hogy te úgy gondolkodsz, hogy az a tied amit megeszel, és attól, hogy mindazokat teljesen alaptalanul elhordod mindennek akik nem értenek veled egyet egy témában, még nem lesz igazad.
Egyébként abból amit eddig leírtál én is csak arra tudok következtetni, hogy nincsenek személyes tapasztalataid a témában, inkább csak félelmeid. Ezt erőszakkal kivetíteni minden nő minden terhességére, egészen irracionális elképzelés.
" A gyereknek joga van kiegyensúlyozott környezetben nevelkedni, és ha nem születhet ilyenbe, akkor jobb neki nem megszületni. "
Ki szerint? Szerinted? És vajon a gyerek is így gondolná? Az önrendelkezés joga a gyereket is illeti, szíve joga úgy gondolni, hogy bárcsak meg sem született volna, de akár hálás is lehet az életéért, ez nem a te tiszted eldönteni.
68%!
Majd akkor támogatok hasonló elképzeléseket,ha a már élő emberek felett is gyakorol szolidaritást a társadalom!
Majd ha nem lesznek hajléktalanok,és a rokkant,beteg emberek nem létminimum alatti járandóságot fognak kapni!
Addig,amíg ez nem megoldott,addig szerintem ez az elképzelés egy utópia,hogy minden magzat szülessen meg.
Nem olyan gazdasági rendszerben élünk,és nem olyan környezeti feltétekben,hogy a végtelenségig szaporodjon az ember.
Kíváncsi lennék,hogy mi lenne ma Magyarországon,ha mondjuk 5 millióval többen lennék.
Sokkal több lenne a munkanélküli,vagy több lenne a rabszolga-összeszerelő üzem,ahová mehetnek dolgozni.
Kérdezd meg ezeket az embereket,hogy ők mennyire hálásak azért,hogy megszülethettek.
Láthatod hová vezet az abortusz korlátozás(Ratkó korszak).
Az én nagymamámék 15-en voltak testvérek,abban az időben születtek,és csak 11 gyerek élte meg a felnőtt kort.
A 11 gyerekből jó ha 2-nek lett valami normális végzettsége,a többi mind betanított munkán tengette le az életét,és nyugdíj előtt már meghaltak sokan közülük.
53
"Ki szerint? Szerinted? És vajon a gyerek is így gondolná? Az önrendelkezés joga a gyereket is illeti, szíve joga úgy gondolni, hogy bárcsak meg sem született volna, de akár hálás is lehet az életéért, ez nem a te tiszted eldönteni."
További bibi az érvelésedben, hogy ha a gyerek mégse hálás az életért, és azt kívánja, bárcsak meg se született volna, akkor
1. nem tud hol reklamálni, csak a saját szüleinek roncsolhatja az életét, mert a magzatvédők addigra elpárolognak
2. nem dönthet úgy, hogy kilép a nyomorult életében,mert elmegyógyintézetbe nyomják gyógyszerekkel tömve, mint minden öngyilkosjelöltet, mert "az nem normális ha valaki nem akar élni"
"Ki szerint? Szerinted? És vajon a gyerek is így gondolná? Az önrendelkezés joga a gyereket is illeti, szíve joga úgy gondolni, hogy bárcsak meg sem született volna, de akár hálás is lehet az életéért, ez nem a te tiszted eldönteni."
Önrendelkezés csak beszámítható személyeknek jár, a magzat messze nem az.
De azért kiemelem, hogy jól olvasható legyen:
"Hazánkban a hivatalos jogszabályok alapján a szervadományozással kapcsolatban az un. ’feltételezett beleegyezés’ elve érvényesül, vagyis ha valaki életében nem tiltakozott az ellen, hogy halála esetén szerveit, szöveteit felhasználják szervátültetés céljára, akkor feltételezhető az illető beleegyezése és a szervek eltávolítása elvégezhető."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!