Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Támogatnád vagy elvetnél egy,...

Támogatnád vagy elvetnél egy, az abortusz betiltásáról szóló népszavazást?

Figyelt kérdés

Szerintem ha lenne ilyen, ott elutasításra kerülne a dolog, abból ítélve, hogy az írek, ahol erősebb a katolikus hagyomány ott a liberalizáció győzött.

Szerintetek?

2018. jún. 2. 23:08
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
30%
Igazságos ez sosem lesz, de valamiféle beleszólási jognak kéne lennie a férfiak részéről, mert a jelenlegi sem igazságos, sőt.
2018. jún. 3. 14:58
 32/60 anonim ***** válasza:
22%

"Aki azt mondja hogy a férfiak megvétózhatnák az abortuszt belegondolt hogy a közvetlen következmények ekkor is a nőkre hárulnak?

Hiába akarod te dajkával felnevelni, a magzat jelenleg az anyja méhében van, ő lesz terhes 9 hónapig, őt veszélyeztetik a komplikációk, ő marad ki a munkahelyéről, és ő fogja megszülni. Ha ennek ellenére te döntöd el hogy van-e abortusz, azzal azt mondod, a férfinak vétójoga van azzal kapcsolatban hogy a nő méhében mi történik. Ez kivitelezhetetlen és minden szabadságjognak ellentmond."

Mi lenne ha a vétóval anyagi kötelezettségek járnának a terhesség idejére, hogy az anya a lehető legkevesebb hátrányt szenvedje emiatt (de ebben az esetben a gyerek rögtön az apához kerülne, nem dönthetne később úgy, hogy megtartja), viszont lenne lehetősége a nőnek még a vétó ellenére is az abortuszra, ha mindenképp akarja, de akkor neki kéne kártérítést fizetnie az apának? Ez kicsit igazságosabbá tenné a dolgokat (végül is a nő még mindig bevehet esemény utánit, ha azonnal kiderül, hogy gond van, tehát még mindig nem lenne olyan kiszolgáltatott, mint a férfi, akit ha mondjuk átvernek, már nem tehet semmit az első pillanattól fogva).

2018. jún. 3. 18:14
 33/60 anonim ***** válasza:
75%

#31 Amint kitaláljátok, hogy hogy lehet működőképes méhet ültetni egy férfiba, és azt is, hogy milyen módon lehet képes a férfi 1, gyereket kihordani 2, az akarata ellenére teherbe esni, máris megkapjátok a jogot a beleszólásra.

Ez az egész arról szól, hogy egy ember nem használhatja erőforrásként egy másik ember testét, még akkor sem, ha az élete múlik rajta.

Igen, tudom, tudom, egész életetekben azt hallgattátok mindenhonnan, hogy a szavatoknak komoly súlya van, és a tiétek a végső döntés, az utolsó szó, de az abortuszba nincs beleszólása annak, akit nem érint első kézből a terhesség kérdése.

2018. jún. 3. 18:31
 34/60 anonim ***** válasza:
72%

Az anyagi dolgokkal látszólag igazságosabbnak tűnik, ugyanakkor fene tudja. Mi van, ha terhesség alatt lépnek fel komplikációk vagy szülés közben? Egy nő évekkel ezelőtt meghalt, mert megtagadták tőle az abortuszt, a magzat életképtelen volt, a nő vérmérgezést kapott. Még élhetne. Anyám orvosi műhiba miatt majdnem meghalt, amikor öcsém született.

Korrekt az lenne, ha a gyerek két ember felelős közös döntése lenne, de nézz szét csak ezen az oldalon, minden hétre jut egy hülye, aki nem védekezik normálisan.

2018. jún. 3. 18:36
 35/60 anonim ***** válasza:
19%
33, nem vagyok férfi, nem kell felháborodni. Továbbra is tartom, hogy nem normális, hogy csak a nő dönthet erről.
2018. jún. 3. 19:09
 36/60 anonim ***** válasza:
45%

Aki viszont nem érintett a kérdésben(tehát nem az anyja vagy apja a leendő gyereknek) semmiféle beleszólást ne kapjon.

Tehát se az állam,se a szomszéd Mari néni ne döntsön arról,hogy mások mit kezdenek a saját életükkel/testükkel.

2018. jún. 3. 19:29
 37/60 anonim ***** válasza:
0%
És a születendő gyerek jogait ki képviseli?
2018. jún. 3. 19:36
 38/60 anonim ***** válasza:
74%
Engem nem zavar a népszavazásuk, amíg a négy fal között csinálják.
2018. jún. 3. 19:53
 39/60 Sajtostallér válasza:
72%
Nem szeretném a népszavazást,mert félek annyi az agyhalott hogy az lenne a vége mint ami eddig volt Írországban. :D Egyébként az utolsó hozzászólónak: a gyermek ameddig el lehet vetetni ma magyarországon addig nem számít gyerMeknek. Csak magzatnak. És a 12. hétig nincs kialakult idegrendszere, tehát fájdalmat sem érez. De ha ennyire félted őket akkor javaslom hogy beszélj le minden nőt az abortuszról, és a megszületett gyerekeket majd Te felneveled cserébe!
2018. jún. 3. 19:55
 40/60 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell a cinikuskodás, ezt teljesen komolyan kérdeztem, mindenféle pártállástól függetlenül. A magzatból is ember lesz, mint minden embernek, neki is vannak jogai, az ő jogai képviseletéről kérdeztem.
2018. jún. 3. 20:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!