Mivel töltik a napjaikat és szabadidejüket a normális emberek?
Seta a szabadban,olvasas,takaritas(engem megnyugtat)...zene halgatas(en a klasszikusat szeretem).
De az okosabb emberek gondolom tovabb fejlesztik magukat es tanulnak szabadidejukben.
Isznak, drogoznak, és korra, nemre, bőrszínre és felekezetre való tekintet nélkül szexelnek mindenkivel.
Elfelejtetted definiálni a normális fogalmát.
Humm olyan szót használtam ami alatt magam sem tudom, hogy mit értek.
Csak megpróbáltam összeadni mivel foglalkoztam az elmúlt időszakban és nem jön ki a 24 óra / nap. A semmitevést (amire valószínűleg nem emlékszem) valami normális* tevékenységre kellene cserélnem.
Normális alatt alatt (talán) olyan embert értek aki nem egy rakás szerencsétlenség és kezd valami értelmeset az életével.
Szia!
Én hétköznap letiltok egy pár oldalt a gépemen, hogy valami értelmeset is tudjak csinálni. A gyk.hu is közte van :-)
Szedd össze a motivációd, tényleg van jobb szórakozás, mint a tv vagy a netes agyzsibbasztás. Elmehetsz futni vagy sétálni, itt a nyár úgyis. Tanulhatsz egy új nyelvet vagy fejlesztheted a már meglévő angoltudásod, ha még nem perfekt. Én például a readlang.com-ra töltöttem fel egy pár könyvet, amit amúgy is el akartam olvasni angolul. Ez a website integráltan tartalmazza a google translate-et, így tényleg minden szót megnézek, amit nem értek, aztán lehet benne gyakorolni az új szavakat úgy, hogy az eredeti szövegkörnyezetet is megadja. Nagyon hatékony módszer a szókincsbővítésre, azzal együtt is, hogy a fordítás gyakran béna (azokat a szavakat törölni szoktam, és csak azt tanulom meg, aminél látszik a szövegkörnyezetből, hogy jól fordította le).
Readlang érdekesnek tűnik. Köszi szépen. Eddig csak filmek vagy youtube formájában fogyasztottam angol tartalmat.
Ha beépített egynyelvű szótár is lenne akkor már tökéletes lehetne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!