Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az élet miért olyan mint egy...

Az élet miért olyan mint egy rossz vicc?

Figyelt kérdés
Ha belegondolunk, az életet annyiban össze lehet foglalni, hogy "szenvedés időnként boldog pillanatokkal megszakítva", és ezt mindenki láthatja az állatok életét megfigyelve. Tudom, hogy a rossznak léteznie kell, hogy értékelni tudjuk a jót, de miért sokkal több a rossz dolog az életben mint a jó? Az emberek ugyan olyan önzők, mint az állatok, ráadásul pedig okosabbak és tudatosabbak a többi állatnál, ami még egy lapáttal rátesz a szenvedésre. Ehhez még hozzájön a civilizáció, ami olyan problémák elé állítja az embereket, amiket nem tudnak megfelelően kezelni, mert az agyunk még mindig a természetben jelentkező problémák megoldására van ráállva. A civilizációban szinte mindenki egy rabszolga, ami lelkileg tönkreteszi az embereket, akik ezért bunkóvá, gonosszá vállnak, aztán ha szaporodnak csak ezt a szenvedést és viselkedést adják tovább az utánuk következőknek,és egy így megy addig amíg ki nem halunk, ami mellesleg szintén a civilizáció miatt egyre közeledik. Lehetsz egy utolsó r*hadék (valószínűleg a múltban ért leki sérülések miatt) és milliárdos, és lehetsz a világ legjobb embere az éhhalál szélén. Az, hogy milyen külsővel, egészségesen születsz-e teljesen véletlenszerű, és a civilizációban még tovább is életben tartanak, mint ameddig a vadonban húznád. Vadállatok vagyunk vékony kulturális mázzal, ami háborúban vagy bármilyen más életveszélyes helyzetben lebomlik. A legjobb emberek is csak annyira jók amennyire a világ engedi, és bárkivel történhet olyan rossz dolog akár egy nap alatt is, amibe beleőrülhet. A vadonban pedig még ha összességében egyszerűbbek is a túlélés szabályai, úgy összességében kevesebb a szabály és összhangban élnek az emberek a természetben, a vadonban ugyan úgy szenvednie kell valaminek vagy valakinek azért, hogy másnak jó legyen. Ezt az egészet jól bemutatja Joker karaktere, aki bizonyos szempontból nem is őrült, hanem pont, hogy józanabb mindannyiunknál, mert ő tényleg olyannak látja amilyen. A világegyetem teljesen leszarja, hogy milyen az életünk, másképpen az élet valószínűleg nem is létezne, de miért ilyen sz*r az élet? Csak mert lehet ilyen, mert miért ne?

2018. máj. 25. 03:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én sem élném le újból az életemet szívesen, mégis azt mondom, hogy minden rosszban van valami jó, és ezt csak idős korban tudja meg az ember.
2018. máj. 26. 09:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Egy darabig jártam egy olyan képzésre, ahol többek közt volt gazdasági tárgy. Miközben a világgazdasági növekedés grafikonját nézegettük, a csoportból valaki feltette az ultimate kérdést, mi lesz, ha megáll a növekedés. A választ persze senki nem tudta, az oktató sem.

De én azt gondolom, az emberiség sokkal erősebb annál, mint hogy csak úgy fogja magát és kihaljon. Sok-sok természeti változást túléltünk már akkor is, mikor tizedannyian voltunk, mint most, a gazdaságunk nagyságrendekkel fejletlenebb volt, és kevesebb tudás volt a kezünk ügyében. Én azt gondolom, ha történne valami, és a Föld lakosságának túlnyomó része kihalna, akkor is maradnánk annyian, hogy újra benépesítsük a planétát, és valószínűleg jóval rövidebb idő alatt, mint ahogy történt a történelem során. Persze, ha csak nem valami olyasmi lesz, ami viszi az egész bolygót, pl. egy hatalmas meteor, ilyesmi.

Nekem sem attól jobb, hogy másnak rosszab volt, hanem attól, hogy látom, hogy most a nyugati civilizációban élő embernek átlagosan jobbak az életkörülményei és a kilátásai, mint századokkal vagy ezredekkel ezelőtt.

De nem is ez a lényeg, hanem a már említett szubjektív/objektív boldogság. Én azt gondolom, aki a külső körülményekben nem találja meg a boldogságot, az kezdjen el tapogatózni befelé, mert annak valószínűleg ez az útja.

2018. máj. 27. 01:52
 13/13 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű, (és ezt mindenki vezesse le magára, 100%, hogy megtapasztaltátok már)

Szarlétben az embernek nincs ideje gondolkozni. Mi köti le az agyad? Hogy túléld a másnapot. Összekapard a döglött lóhús és fűrészpor kenyered, miközben az életedet bármikor kiolthatha egy akna, kalasnyikov, vagy USA drón.

Eleve ha önfenntartó életet végzel, 24/7 ezen dolgozol. Nincs idő picsogni. Nincs idö gondolkozni, mert a túlélés a tét.

Namármost, ha jólétben üldögélünk a PC előtt, dugig áll a kaja a boltokban, béke van... akkor elkezd mindenki agyalni. Becsavarodik.

Az emberek képtelenek elfoglalni magukat, és egyszerűen önsajnálkoznak, és rossz kedvük lesz a nagy jólétben. Minél nagyobb a jólét, annál kevésbé lesznek boldogságforrások apró örömök.

Pl egy lóhús sült, fűríszpor kenyéren.

2018. máj. 27. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!